Categories Fotbal

Diavolul milanez face legea în drum spre semifinale

AC Milan a învins-o pe SSC Napoli cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe San Siro, într-o partidă din prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, arbitrată de românul Istvan Kovacs.

Actuala campioană a Italiei s-a impus la limită în faţa viitoarei campioane (probabil), prin golul algerianului Ismael Bennacer (40).

Napoli a început în forţă şi a trecut pe lângă deschiderea scorului în chiar primul minut de joc, când Calabria a respins de pe linia porţii mingea trimisă de georgianul Kvaratshelia.

Polonezul Zielinski a şutat de la 25 de metri, dar Maignan a respins peste poartă (12).

 

Prima ocazie a echipei rossonera a venit în min. 25, când Rafael Leao a încheiat o cursă din propria jumătate cu un şut la colţul lung, care nu a nimerit ţinta.

AC Milan a marcat în min. 40 prin Bennacer, la capătul unui contraatac purtat de Brahim Diaz, care a combinat cu Rafael Leao.

Echipa pregătită de Stefano Pioli putea intra la pauză cu un avans de două goluri, dar fundaşul danez Simon Kjaer a reluat în bară (45+3).

Napoli, lipsită de golgheterul său, atacantul nigerian Osimhen, a controlat cea mai mare parte a jocului, dar a fost lipsită de eficacitate în faţa porţii.

Maignan s-a remarcat şi în min. 50, când a respins peste transversală mingea trimisă cu capul de Elmas.

Deşi Napoli a rămas în zece oameni în min. 74, când Istvan Kovacs i-a acordat al doilea cartonaş galben mijlocaşului camerunez Zambo Anguissa, echipa lui Luciano Spalletti a forţat egalarea şi Maignan s-a remarcat din nou (87), la şutul lui Di Lorenzo.

Pentru Napoli a fost doar al doilea meci din ultimele 18 jucate în cupele europene în care nu marchează.

Napoli va avea o misiune dificilă în retur, având în vedere că va fi lipsită în mod cert de Anguissa şi de fundaşul sud-coreean Kim (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), în timp ce atacanţii Victor Osimhen şi Giovanni Simeone sunt incerţi.

Manşa secundă se va juca pe 18 aprilie, pe stadionul ”Diego Maradona”, iar câştigătoarea o va înfrunta în semifinale pe Inter Milano sau Benfica (2-0 la Lisabona).

La Milano, în faţa a 74.742 spectatori, au evoluat echipele:
AC Milan: Maignan – Calabria (căpitan), Tomori, Kjaer, T. Hernandez – Krunic, Tonali – Brahim Diaz (Rebic, 80), Bennacer (Saelemaekers, 67), Rafael Leao – Giroud. Antrenor: Stefano Pioli.
Napoli: Meret – Di Lorenzo (căpitan), Rrahmani, Kim, Mario Rui (Mathias Olivera, 81) – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski (Politano, 81) – H. Lozano (Raspadori, 69), Elmas, Kvaratshelia (Ndombele, 81). Antrenor: Luciano Spalletti.
Cartonaş roşu: Zambo Anguissa (74).

Real Madrid, campioana en titre, a învins-o pe Chelsea cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Echipa madrilenă a luat o opţiune importantă pentru semifinale, în urma golurilor marcate de Karim Benzema (22) şi Marco Asensio (74).

Chelsea a început curajos pe ”Santiago Bernabeu”, unde Real a pierdut sâmbătă în campionat cu Villarreal (2-3), dar portarul Courtois l-a blocat pe Joao Felix (2).

Gazdele au preluat controlul jocului şi au apărut şi primele ocazii de gol. Benzema şi Vinicius Junior au combinat bine, iar vârful francez a tras un şut la colţul scurt, însă portarul Arrizabalaga (12) a respins. Fede Valverde (17) a fost imprecis cu un şut de la distanţă.

În min. 22, Real a deschis scorul: Dani Carvajal a centrat în faţa porţii, Vinicius Junior a reluat în stânga lui Arrizabalaga, portarul spaniol a respins, dar Benzema a fost pe fază şi a reluat în plasă. Pentru atacantul francez a fost al 20-lea gol în 27 de partide jucate contra echipele din Anglia, dar şi al şaselea gol în cinci meciuri jucate contra echipei Chelsea.

Londonezii au replicat imediat, dar Courtois, fost portar la Chelsea, a respins mingea reluată de Sterling la centrarea lui Reece James (23).

Arrizabalaga a avut alte trei intervenţii până la pauză, la şutul din unghi al lui Rodrygo (34), la mingea trimisă fără forţă de Benzema (36) şi la şutul lui Valverde (44).

Chelsea a început ofensiv şi repriza secundă, dar Courtois a fost la post la mingea expediată de Joao Felix (48).

Modric a şutat periculos (50), puţin peste poartă.

Oaspeţii au rămas în zece oameni în min. 59, când Ben Chilwell a fost eliminat pentru fault în poziţie de ultim apărător la Rodrygo. Arrizabalaga (61) a apărat şutul trimis de Alaba din lovitură liberă.

Real Madrid şi-a dublat avantajul în min. 74, când Asensio, intrat de doar trei minute, a şutat frumos din marginea careului, printre picioarele lui Fofana, în urma unui corner.

Finalul a fost destul de animat, dar Benzema a ratat şansa de a majora diferenţa (90+2), reluând cu capul peste poartă la o minge respinsă de portarul Arrizabalaga.

Fundaşul german Rudiger (ex-Chelsea), intrat în min. 71, a fost providenţial în minutele adiţionale (90+3), când a blocat şutul lui Mount.

Chelsea, condusă de interimarul Frank Lampard, a ajuns la cinci meciuri fără victorie în toate competiţiile

Manşa secundă va avea loc la Londra, pe 18 aprilie, câştigătoarea urmând să joace în penultimul act cu Manchester City sau Bayern Munchen (3-0 în tur).

Pe stadionul ”Santiago Bernabeu”, în faţa a 63.142 spectatori, au evoluat echipele:
Real Madrid: Courtois – Dani Carvajal, Eder Militao, Alaba, Camavinga (Rudiger, 71) – Modric (Ceballos, 81), Fede Valverde, Toni Kroos (Tchouameni, 84) – Rodrygo (Marco Asensio, 71), Benzema (căpitan), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.
Chelsea: Arrizabalaga – W. Fofana, Thiago Silva (căpitan; Mount, 76), K. Koulibaly (Cucurella, 55) – R. James, Kante (Conor Gallagher, 75), M. Kovacic, Enzo Fernandez, Chilwell – Sterling (Havertz, 65), Joao Felix (Chalobah, 65). Antrenor: Frank Lampard.
Cartonaş roşu: Chilwell (59).

About Author