Categories Handbal

Prestație modestă la ultima reprezentație

CSM Oradea a fost învinsă la ultima apariție pe teren propriu în Liga Națională de handbal masculin – ediția 2022/23. Formația antrenată de Cosmin Liberț a cedat în duelul cu CSU din Suceava, scor 35-43. La jumătatea meciului scorul a fost de 16-21.

Partida a fost controlată de suceveni în totalitate. Dacă CSM Oradea nu a mai avut o miză în acest meci, nefiind în posibilitatea de a mai evita locurile direct retrogradante, formația din Suceava continuă lupta pentru evitarea barajului de menținere în primul eșalon al României.

Primele zece minute s-au derulat sub semnul echilibrului, scor 5-7, după care vizitatorii s-au desprins și nu au permis CSM-ului să revină. Jocul ritmat, tranziția și contraatacurile în mare viteză ale echipei moldave au pus în mare dificultate defensiva bihoreană pe tot parcursul celor 60 minute de joc.

Borivoje Djukic și Csongor Szasz au marcat câte 6 goluri, Paul Oargă, Mark Kovacs și Valentin Ivancenco au punctat de câte 4 ori, Ciprian Aungurenci și Sebastian Sfârlea au adăugat câte 3 goluri, Oleksandr Starchenko și Alexandru Farcaș au avut câte 2 reușite fiecare, iar Viorel Boșca a înscris un gol pentru CSM Oradea.

În replică, Răzvan Gavriloaia a înscris 12 goluri, Ștefan Leonte a marcat de 8 ori, iar Marian Zarițchi a terminat cu 7 reușite pentru CSU din Suceava. Alți doi jucători ai învingătorilor au punctat de câte 5 ori în Arena Antonio Alexe.

Prin prisma remizei înregistrate la meciul dintre CSM Odorheiu Secuiesc și CSM Vaslui, scor 35-35, în cadrul penultimei etape a campionatului, CSM Oradea a coborât pe ultima poziție a clasamentului, având 4 puncte acumulate. Gruparea din Odorhei a ajuns la 5 puncte în ierarhia Ligii Zimbrilor cu o etapă rămasă de desfășurat.

Următorul meci, ultimul pentru CSM Oradea în actuala ediție a Ligii Zimbrilor, este programat pentru data de 6 Mai anul curent, în deplasare. Oponent va fi Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2.

About Author