Categories Fotbal

Victoria care le deschide noi perspective!!!

În fața a peste 1 500 de spectatori, fotbaliştii de la FC Bihor au câştigat clar derby-ul local cu Lotus Băile Felix cu scorul de 3-0 şi-au asigurat matematic prima poziţie în clasamentul Seriei a 10-a a Ligii a III-a.

Elevii antrenorului Florin Farcaş au început în trombă partida şi în minutul 9 conduceau deja cu scorul de 2-0.

Cum pe finalul primei reprize, jucătorul echipei Lotus Cosmin Sîrbu a primit cartonaşul roşu, fiind eliminat, în repriza a două misiunea gazdelor a fost şi mai uşoară, iar golul de 3-0 a venit ca o consecinţă a dominării jocului.

Fără să atingă jucătorii oaspeți mingea, orădenii au obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, perpendicular pe poartă. A executat perfect, spre vinclu, Andrei Ghoerghiţă.

Nu au trecut decât şapte minute şi în minutul 9 orădenii au urcat scorul la 2-0, după o lovitură de la colţul terenului, executată de Ionuţ Ban de pe dreapta, mingea a fost respinsă la 12 metri de poartă, de unde acelaşi Andrei Gheorghiţă a şutat cu sete şi a marcat.

Prima ocazie a celor de la Lotus a venit în minutul 20, când, în urma unei centrări de pe dreapta, Ioan Hora a reluat cu capul pe lângă bară din careul mic.

Ultima ocazie mai periculoasă a primei reprize i-a aparţinut lui Vlad Costea de la Lotus, care a şutat din întoarcere, din opt metri, dar şi peste bară.

Cei de la Lotus au rămas însă în inferioritate numerică în minutul 43, după o fază de atac a lor, atunci când Cosmin Sîrbu a trimis un şut bun spre poartă, dar a respins Daniel Stan. După această fază el a protestat, solicitând penalty pentru un presupus henţ în careu. A fost avertizat, dar a continuat protestele şi apoi a primit cartonaşul roşu pentru injurii aduce centralului.

Andrei Gheorghiţă a ieşit la rampă din nou în minutul 72, după o incursiune pe stânga şi un şut de la 12 metri, dar mingea a trecut pe lângă bară.

Ultima ocazie mai periculoasă a jocului s-a consemnat în minutul 80, când Marius Hosu a ratat din nou incredibil. Din opt metri, atacantul echipei orădene a trimis peste poartă.

Una peste alta, o victorie extrem de concludentă a unei echipe net superioare celor de la Lotus, care din cele cinci meciuri disputat în acest sezon nu au reușit să ia nici măcar un puncte roș-albaștrilor. De menționat faptul că în barajul de promovare în primul tur, cel mai probabil orădenii vor întâlni pe Unirea Ungheni, echipă aflată pe poziția secundă în Seria a 9-a a acestui eșalon. În celălalt joc, Corvinul Hunedoara va da piept cu Gloria Bistrița.

FC Bihor: Nergheş – C. Jurj, D. Stan (min. 64 Al. Popa), R. Farcaş, L. Ioviţă – Cl. Petruş, G. Cherman – A. Gheorghiţă (min. 76 A. Moga), R. Gunie (min. 64 Ad. Popa), I. Ban (min. 53 T. Serediuc) – Sg. Jurj (min. 53 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş

Lotus Băile Felix: Beke – Fl. Pop, Ş. Pintea, Sg. Oltean, M. Arsene (min. 46 R. Creţ) – Gitye (min. 46 S. Cucu), Gheban (min. 46 T. Paubluszting), Sorian (min. 81 P. Blăgea) – V. Costea (min. 75 R. Tămaş), Hora, C. Sîrbu (min. 43 eliminat). Director tehnic: Cosmin Bodea.

About Author