A fost aprobat proiectul exproprietării în vederea construcției noului stadion

În ședința de Consiliu Local Oradea din data de 25 mai, hotărârea 422 votată cu 21 voturi pentru și trei abțineri, s-a aprobat în continuare coridorul de exproprietărire a terenului de la Srada Făgărașului din Oradea în vederea construirii noului stadion din municipiu.

Cu alte cuvinte, terenul respectiv va intra în proprietattae statului pentru a se putea face în continuare demersurile necesare și legale, studiu de fezabilitate, măsurători plus relocări pentru ca lucrările viitoare să poată continua.

Reamintim că în Oradea se va contrui cu aportul banilor de la Guvern prin Compenia Națională fde Inverstiții un stadion nou binențeles și cu aportul Consiliului și Primăriei Oradea. Deocamdată proiectul final nu a fost finalizat, urmează mai multe runde de dezbateri referitor la mărimea stadionului, modalitatea de organizare și diferite relocări în zonă.

Primarul Florin Birta a precizat că nu a renunțat la exproprierea acelor imobile, ca proiect de amenajare exterioară a stadionului. „Într-o etapă următoare, Primăria Oradea va iniția un proiect din bugetul local. Nu se va putea să rămână o zonă cu un stadion frumos construit și în fața stadionului să apară tot felul de ateliere mecanice și altele”, a declarat Birta. În prezent, acolo funcționează acum și o sală de evenimente, Coloseum.

About Author