Categories Fotbal

Orădeanul Călin Cheregi aproape de promovare cu CSM Reșița

Deși FC Bihor nu mai este implicat în lupta directă pentru promovare, județul Bihor se aflăîn fața unei noi reușite. Asta prin prisma faptului că antrenorii bihoreni pot reveni în prim plan. Dacă Sorin Cigan este antrenor secund în Ungaria în Liga a 2-a la Kazincbarcika și mai are contract cel puțin un sezon cu formația din țafra venică un alt antrenor bihorean este aproape de promovare. Este vorba de Călin Cheregi, cel care în trecut a activat și ca principal la FC Bihor.

În urmă cu trei sezoane a decis să-l însoțească la Alex Pelici la CSM Reșița și să-i fie secund. Dacă Pelici a decis să plece, Călin Cheregi (foto) și-a continuat munca începută la Reșița și a devenit secundul lui Dan Alexa.

În urmă cu un sezon a ratat la loviturile de departajare promovarea în Liga a 2-a. Cristian Bobar președintele clubului reșițean a decis la începutul acestui sezon să meargă pe mâna lui Călin Cheregi în ceea ce privește banca tehnică. Și a fost extrem de inspirat.

CSM Reșița a câștigat Seria a 8-a a ligii a 3-a și a trecut în dublă manșă de CSO Filiași în prima rundă a barajului. În finala barajului, elevii lui Călin Cheregi au produs o mare surpriză și a câștigat la Deva pe terenul celor de la Mureșul cu 3-2 și și-au asigurat în mare parte promovarea în Liga a 2-a. Miercuri 6 iunie după ora 19,30 să sperăm că un antrenorbihorean va fi în culmea fericirii după reușita echipei pe care o antrenează de trei sezoane.

Un alt antrenor bihorean care trăiește de o lungă perioadă de timp la Satu Mare este implicat în lupta directă pentru promovare. Este vorba de Cristian Popa cel care cu Someșul Satu Mare a câștigat seria Ligii a 4-a din județul vecin și se pregătește de barajul de promovare în Liga a 3-a.

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:
Regiunea 1: Bacău – Neamț, Botoșani (Unirea Curtești) – Suceava (Viitorul Liteni), Vaslui (CSM Vaslui) – Iași (Moldova Cristești)
Regiunea 2: Sălaj (Luceafărul Bălan) – Someșul Satu Mare, Crișul Sântandrei – Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Maramureș – Bistrița-Năsăud
Regiunea 3: Alba (Industria Galda) – Covasna, Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni) – Sibiu (ACS Mediaș), Mureș – Brașov (Ciucaș Tărlungeni)
Regiunea 4: Mehedinți (Recolta Dănceu) – Arad, Hunedoara (Gloria Geoagiu) – Timiș, Gorj (CSO Turceni) – Caraș-Severin
Regiunea 5: Teleorman (Rapid Buzescu) – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița (Recolta Gura Șuții) – Dolj
Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița (Bărăganul Ciulnița) – Giurgiu, București – Prahova
Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați (Voința Cudalbi), Vrancea (Victoria Gugești) – Constanța (Axiopolis Cernavodă)

About Author