Categories Tenis

Novak Djokovic – Carlos Alcaraz, prima semifinală la Roland Garros

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul unu mondial, s-a calificat în penultimul act al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, urmând să-l înfrunte pe sârbul Novak Djokovic pentru un loc în finala acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 49,6 milioane de euro.

Alcaraz (20 de ani) a acces în prima sa semifinală pe zgura pariziană după ce l-a învins în trei seturi, 6-2, 6-1, 7-6 (7/5), pe grecul Stefano Tsitsipas, ocupantul locului 5 în clasamentul ATP, într-o partidă disputată marţi seara şi care a durat două ore şi 12 minute.

Anterior, Djokovic, numărul trei mondial, reuşise să se impună în patru seturi, 4-6, 7-6 (7/0), 6-2, 6-4, în faţa rusului Karen Hacianov (11 ATP).

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic (foto)s-au mai întâlnit o singură dată până acum, anul trecut, în semifinalele turneului Masters 1.000 ATP de la Madrid, victoria revenind tânărului jucător iberic, cu 6-7 (5/7), 7-5, 7-6 (7/5).

De la începutul anului 2023, Alcaraz a câştigat cele mai multe meciuri pe zgură în circuitul profesionist: 25 din 27 disputate, cucerind trei titluri pe această suprafaţă, la Buenos Aires, Barcelona şi Madrid. El a disputat totodată finala la turneul de la Rio de Janeiro.

În septembrie 2022, Carlos Alcaraz a devenit, la 19 ani, cel mai tânăr numărul unu mondial din istorie, după ce şi-a trecut în palmares primul său trofeu de Mare Şlem, la US Open.

Miercuri, la Roland Garros sunt programate ultimele două partide din sferturile de finală la simplu masculin: Alexander Zverev (Germania) – Tomas Etcheverry (Argentina) şi Casper Ruud (Norvegia) – Holger Rune (Danemarca).

About Author