Șerban Sere: Bugetul clubului va fi redus cu 2,4 milioane

În cursul după-amiezii de joi 8 iunie Șerban Sere președintele CSM Oradea a ieșit public cu o analiză echilibrată la finele unui sezon nu foarte reușit. La secțiile de baschet și polo au devenit vicecampioni naționali pentru ca la handbal să retrogradeze după un parcurs extrem de modest. Încă de la început s-a pus problema analizei complete a clubului în care e loc de mai bine la toate secțiile, recunoscând faptul că se putea și mai bine doar că unele explicații nu își mai au rostul. Dar haideți să recapitulăm.

La capitolul pozitiv, se poate vorbi de o emulație în jurul secției de bacshet, au vândut peste 5 000 de bilete în cele trei jocuri disputate acasă și probabil dacă capacitatea sălii permitea vindeau mai multe.

De asemenea a fost un sezon foarte bun în Cupepel Europene în care au trecut de prima fază a grupelor dar au fost eliminați în a doua. În campionatul intern au reușit un record și anume au câștigat 20 de meciuri consecutive ceea ce nueste deloc ușor. De asemenea într-un sezon întreg au jucat 55 jocuri în care randamentul pozitiv a fost de peste 85 %. Din păcate la latura financiară clubul va avea de suferit deoarece Guvernul României a dat o ordonanță de urgență în care se vor face reduceri cu 10 % a cheltuielilor de funcționare.

„Bugetul va fi redus cu 2,4 milioane lei, adică aproximativ 400 mii euro. Efortul meu va fi să încerc să compensez acest minus cu bani aduşi din privat. Tot referitor la aspectul financiar, menţionez că bugetele echipelor de polo şi baschet vor rămâne la acelaşi nivel, reducerea urmând a fi făcută la secţia de handbal după ce echipa a retrogradat în eşalonul al doilea. Cu toate acestea îmi doresc ca atât la polo cât şi la baschet să ne batem din nou pentru titlul naţional. Toţi cei trei antrenori ai echipelor vor rămâne în funcţie deoarece sunt adeptul continuităţii. La secţia de handbal s-a acţionat în grabă anul trecut fapt pe care personal nu mi l-am dorit. Pe viitor, dacă vom reveni în Liga Zimbrilor, nu mai vrem să facem doar 4 puncte. Dacă vom reuşi promovarea, nu ne vom înscrie în competiţie decât dacă vom avea un buget corespunzător. Pentru Liga a II-a doar o parte dintre sponsori vor rămâne în continuare alături de aceasta dar echipa va fi construită ca să promoveze” declara Șerban Sere.

Față de sezonul trecut Richard, Nicolescu, Năstruț și Vescan încă se află sub contract, Neil, Tarolis și Ogden sunt doriți în continuare la club în timp ce cu Baciu și T. Gheorghe se vor purta negocieri.

„Participarea în Basketball Champions League este incertă din punctul meu de vedere. E o decizie în afara regulamentului oarecum pentru că locul României în BCL este destinat campioanei României. Ca să dea echipei clasate pe locul 2 este o decizie de board pe care trebuie să o ia ei intern. Noi am prezentat condițiile, facilitățile pe care le avem noi ca oraș, ca echipă, ca infrastructură, urmând ca ei să decidă. După ce am observat, cred că ei analizează și câte echipe se înscriu, care e potențialul financiar. Atât BCL, cât și EuroCup caută echipe care au stabilitate financiară pentru a crește nivelul competiției. Probabil că în 28 iunie va fi tranșat. Le-am spus celor de la BCL de numărul mare de spectatori, le-am arătat niște filmulețe cu publicul din finală și eu cred că dacă noi vom fi acceptați în BCL, vor fi foarte mulți spectatori. Știți cum e, când te lupți cu un club de tradiție cum e Clujul, 50 de sezoane în spate, e mult mai greu.

La noi e foarte multă lume nouă care trebuie educată, trebuie să înțeleagă procesul. Foarte mulți reduc discuția la faptul că am pierdut, că ne-au bătut cu 4-2 dar în spate este un background, o istorie. Astea nu se pot cultiva decât în timp. Sigur că toți ne dorim să fim campioni în fiecare an, dar sunt multe alte lucruri ce trebuie luate în vizor. Nu se rezumă totul la dorința unor suporteri care vin prima oară să vadă un spectacol sportiv.

About Author