Categories Polo

Colonia sârbească a secției de polo, crește în valoare

Radoslav Filipovic este noul component al echipei de polo pe apă CSM Oradea. În vârstă de 25 ani, născut pe 19 August 1997, originar din Serbia, acesta evoluează pe post de portar.

Filipovic sosește de la VK Novi Belgrad, nimeni alta decât campioana în exercițiu a Serbiei și finalista LEN Champions League – ediția 2022/23. Noul portar al CSM-ului a fost în bazin chiar la finala celei mai importante competiții din poloul de club, pierdută de Novi Belgrad cu scorul de 11-14, în fața forței dominante a competiției, Pro Recco.

Cariera profesionistă a lui Radoslav a demarat alături de VK Sabac, grupare a cărei buturi le-a apărat între 2019 și 2022. Vara trecută el a făcut trecerea la VK Novi Belgrad, echipă pentru care a jucat un sezon. Filipovic a înregistrat 31 apariții în cupele europene, incluzând 16 în sezonul 2022/23 la nivel de LEN Champions League.

Filipovic a cochetat cu echipa națională a Serbiei. Astfel, el a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Juniori, în urmă cu șase ani. În prezent, Radoslav este prezent în programul echipei naționale a Serbiei, pregătindu-se pentru participarea la finala Cupei Mondiale 2023, eveniment programat a se desfășura în perioada 30 Iunie – 2 Iulie anul curent, la Los Angeles (SUA).

About Author