Întrecerea județeană a ajuns la ediția a 10-a

Singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, care a debutat în 2014, a ajuns anul acesta la a X-a ediţie. Cupa Redpoint, cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor, organizată încă din 2008 de clubul cu acelaşi nume a fost a treia etapă a acestei ediţii. Cu o participare limitată de organizatori la 85 de concurenţi, locurile s-au ocupat imediat, aproape în întregime.

Cele mai numeroase şi mai disputate categorii au fost cele de seniori arc tradiţional şi de seniori barebow, unde câştigătorii au fost Dajka Tamas (Nomad Archers), respectiv Matei Palfi (Crişul Chişineu Criş), Marin Darna şi Koteles Alexandru (Menumorut Biharia). La master tradiţional s-au remarcat Ridi Ferenc (Nomad Archers) şi Balogh Laszlo (Haiducii Salonta), urmaţi de Miron Iris (TM Archery), iar la senioare barebow a câştigat Loredana Mogoş (Menumorut Biharia).

La divizia de arc compound, sportivii legitimaţi la Redpoint Oradea au dominat aproape categoriile de vârstă (Ada Luncan, Sergiu Pallag şi Matei Piloca). La cadete compound titlul a fost adjudecat de Alexandra Oanea (Redpoint Oradea), urmată de colegele ei de club Cezara Batyin şi Raisa Demian.. Rezultatele C.S. Redpoint Oradea sau fost posibile şi cu susţinerea NATO Charity Bazaar, Agroind Cauaceu, Banca Transilvania, Rivolto Cons, ReBoxed, Golde Oradea, Turism Felix, Blue Container Aleşd, Primăria Oradea şi altor persoane cu suflet mare care au ales să rămînă anonime.

La primul concurs, Andrei Piloca s-a clasat pe locul 2, iar cei doi reprezentanţi ai C.S. Crişul Oradea, Florian Bologan (compound copii) şi Maximilian Vidican (olimpic copii) şi-au adjudecat fiecare cîte o medalie de aur.

Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa SAV, va avea loc în 15 iulie la barajl Cărăsău (Cociuba Mare), urmată de Cupa „Győri Jakab” (Salonta), Cupa Cetăţii (Parcul Cetăţii Oradea, 7 octombrie) şi Cupa Menumorut (Biharia, 25 noiembrie).

About Author