Categories Alte sporturi

Minunea natației din țara noastră ține ștacheta sus

David Popovici a încheiat în mare stil competiția Sette Colli Trophy de la Roma, reușind să câștige medalii de aur la probele de 100 și 200 de metri liber, probe la care a câștigat titlul european și mondial în anul 2022.

David Popovici l-a surclasat pe britanicul Thomas Dean, campionul olimpic în exercițiu la proba de 200 de metri liber
David Popovici este pregătit pentru Campionatele Mondiale de la Fukuoka, după un parcurs de senzație la Sette Colli Trophy, acolo unde a reușit să își adjudece medalii de aur la probele de 100 și 200 de metri liber.

Campion european și mondial în 2022 la aceste două probe, David Popovici a fost încântat de prestațiile sale de la Roma și a dezvăluit care va fi programul de pregătire pentru competiția supremă de la Fukuoka.

La proba de 200 de metri, sportivul legitimat la CS Dinamo București a fost cu mai bine de o secundă mai rapid decât britanicul Thomas Dean, campionul olimpic în exercițiu la această probă.

„Mă bucur că am revenit în programul de competiții mai puternice, aveam nevoie să mă întrec cu adversari mai puternici și o să începem ușor-ușor pregătirea pentru Campionatele Mondiale și o să avem antrenamente puțin mai scurte, puțin mai rapide, mai specifice îndreptate spre competiții, venim dintr-o perioadă de antrenament destul de puternică, mulți kilometri, cu seturi destul de grele.” – a spus David Popovici, potrivit GSP.

Campionatele Mondiale de la Fukuoka se vor desfășura în perioada 23 – 30 iulie.

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

About Author