Categories Fotbal

Buget de promovare pentru FC Bihor. Primăria și CJ Bihor asigură banii necesari

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi 29 iunie la Primăria Oradea, Florin Birta primarul municipiului Oradea a vorbit deschis despre proiectul FC Bihor. Încă din start el și-a arătat disponibilitatea de a susține în continuare sportul și totodată fotbalul din Oradea, prin diferitele măsuri pe care le-a luat.

În primul rând l-a nominalizat pentru funcția de președinte ale clubului pe George Tătar (foto), actualul consilier personal al acestuia și cel care în urmă cu mulți ani a trecut pe la juniorii lui FC Bihor. Este o nominalizare care la prima vedere pare pozitivă în condițiile în care George Tătar este un tip extrem de riguros în activitatea personală și dispus la o nouă provocare și anume de a încerca să ducă fotbalul bihorean acolo unde îi este locul.

De asemenea Primăria și Consiliul Local Oradea va aloca suma de 350 000 euro pentru sezonul 2023-2024 necesar echipei de fotbal. Într-o altă ordine de idei, pentru prima dată după mult timp, inclusiv Consiliul Județean Bihor va contribui cu suma de 100 000 euro pentru viitorul Sezon. În aceste condiții bugetul lui FC Bihor pentru sezonul viitor va fi undeva în jurul cifrei de 750 000 euro, diferența de 350 000 euro urmând a fi atrasă din sponsorizări sau donații.

Este un buget mai mult decât extraordinar pentru o echipă care își propune promovarea, binețeles că în condițiile în care va fi nevoie este posibil să fie suplimentat din surse extrabugetare.

Florin Birta a mai declarat că în cel mai scurt timp va demara procedurile pentru construcția noului stadion, depe strada Făgărașului. Astfel au fost încheiate toate studiine necesare pentru aprobarea construcției în parteneriat cu Compania Națională de Investiții. A fost încheiat dosarul cerut de aceștia din urmă, Florin Birta urmând a se deplasa personal marți la București pentru a-l depune iar în viitorul apropiat este nevoie de o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea construcției. Până atunci însă, dosarul va fi analizat de o serii de comisii din cadrul Guvernului României. În mod normal, dacă lucrurile decurg cum sunt preconizate, este posibil ca pe finalul anului să demareze procedura de licitații pentru începerea lucrărilor.

About Author