Categories Fotbal

FC Bihor într-o serie cu adversari abordabili

Așadar se cunosc echipele care au promovat în Liga a 3-a și care vor juca în sezonul 2023-2024 în acest eșalon. La o simplă simulare a seriilor, se pare că FC Bihor va avea una dintre cele mai ușoare serii din ultimii ani. Asta prin prisma faptului că sunt echipe apropiate geografic și formații care, cu tot respectul pentru ele nu se pot compara cu istoria și tradiția roș-albașytrilor.

Din nou județul Bihor va avea trei echipe în Liga a 3-a și anume FC Bihor, Lotus Băile Felix și nou promovata Crișul Sântandrei. Tot trei echipe va avea și județul Satu Mare și anume Victoria Carei, CSM Olimpia Satu Mare și Olimpia Satu Mare.

Din start sunt șase echipe din două județe. Sălajul va fi reprezentat de CSM Zalău și Sportul Simleul Silvaniei, deci în total sunt opt. Rămân două nescunoscute. Dacă se ține cont de faptul că CS Minaur Baia Mare proaspăt retrogradată din Liga a 2-a și Sighetul Marmației, va fi o serie completă de 10 echipe. Mai există varianta cu Gloria Bistrița și Someșu Dej în condițiile în care reprezentantele din Maramureș să joace în Seria a 9-a.

Cert este un lucru, normal presupus deocamdată, opt echipe vor fi din trei județe, Bihor, Satu Mare și Sălaj. La o primă radiografie scurtă, FC Bihor va fi principala candidată la promovare în absolut orice condiții. Binențeles că nu va fi simplu niciun joc, doar că indiferent de numele principalului adversar la promovare, roș-albaștrii au deja experiența a două baraje ratate iar viitorul poate fi diferit.

About Author