Categories Fotbal

Schimbări importante la nivelul lotului lui FC Bihor

În cursul dimineții de miercuri 5 iulie, FC Bihor a sunat adunarea pentru sezonul 2023-2024. Echipa fanion a județului Bihor va fi prezentă din nou în Liga a 3-a alături de alte două reprezentante județene, și anume Lotus Băile Felix și CS Crișul Sântandrei.

George Tătar noul președinte ale clubului și Florin Fărcaș antrenor principal au stat la dispoziția ziariștilor pentru întrebări alături de cei șase nou veniți, Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr, Florin Chitaș, Vadim Călugher, Mihai Pânzariu și Alexandru Stoian.

Față de anul trecut Roșu și Popa nu vor mai face parte din lot în timp ce Gheorghiță și Cherman sunt în negocieri avansate cu Politehnica Iași. Cel mai probabil aceștia din urmă vor rămâne la echipa moldavă, dovedind că la Oradea se lucrează bine și că orice pas înainte este binevenit în cariera oricărui jucător.

La o primă vedere, lotul de jucători pare îmbunătățit ca număr și la nivelul experienței, dar în niciun caz nu este mai valoros față de sezonul trecut. Și să începe cu începtul.

Cei doi jucători împreumutați de la CFR Cluj nu se potrivesc în niciun caz profilului lui FC Bihor și anume, jucători bihoreni care să aducă un plus valoare lotului. Cu alte cuvinte în niciun caz FC Bihor nu este adepta creșterii jucătorilor pentru un alt club, să investească în ei și să plece gata formați. Acest aspect nu justifică centru de copii și juniori a CSM-ului care ar trebui să formeze jucători pentru prima echipă.

Unul dintre ei este portar, iar acest aspect este unul care poate fi interpretat negativ. În ultima perioadă FC Bihor a suferit la nivelul portarilor, în urmă cu doi ani la baraj, Bob a greșit decisiv, pentru ca în urmă cu câteva luni Nergheș să gafeze și el decisiv. Este unul dintre punctele vulnerabile ale echipei într-un meci decisiv!!!

Alexandru Sorian a ajuns în curtea roș-albaștrilor abia după ce a fost pus pe liber de Lotus, sau mai bine spus i-a experat comntractul. În aceste condiții Lotus renunță la un jucător din diferite motive, în timp ce FC Bihor îi ia de bun. Absolut surprinzător pentru un jucător trecut de prima tinerețe.

Timpul va demonstra dacă a fost o soluție pozitivă, sau dacă la vârsta lui Sorin a fost adus doar pentru un plus la capitolul experiență, de la el sau Serediuc așteptând să se facă diferența.

Florin Chitaș, fost la FC Bihor care a făcut pasul spre Liga a 2-a la Baia Mare, este un jucător extrem de capricios, egoist din cale afară care are momente când joacă bine și când se odihnește la meciuri. Cel puțin așa era, la jucat la Baia Mare 22 de jocuri marcând 8 goluri. Ar putea fi un câștig pentru echipă și pentru el, când va înțelege ce înseamnă cuvântul fotbal total și va deveni un jucător în folosul echipei.

Sergiu Bactăr este un fundaș central care a fost adus să facă concurență pentru acest post, după părerea mea personală nefiind primele două opțiuni. El mai poate fi folosit și în bandă, doar că randamentul lui ar putea fi altul. Venirea lui poate fi catalogată pozitivă doar în condițiile în care va confirma atunci când i se va da șansa.

Așadar FC Bihor începe pregătirea pe plan local, bazată în mare parte pe jocuri amicale, în special pe propriul teren și cu adversare din alte serii. În mod normal, nu mai au cum să apară jucători care să fie peste nivelul lotului în special bihoreni, plus că există un plafon de salarii care nu poate fi depășit.

Un aspect extrem de important față de alți ani, a fost prezența la stadion a unui grup de suporteri lui FC Bihor care au venit să încerajeze echipa la primul antrenament. O inițiativă lăudabilă iar dacă ei se vor organiza mai bine pentru viitorul sezon ar putea fi parte importantă a proiectului. Cu toții ne dorim promovarea în Liga a 2-a un lucru realist și realizabil, problema mentalitatea de echipă mică și gândirea pe termen scurt, toți se gândesc doar la un sezon, ce va fi în viitor … vedem la ora respecivă.

 

About Author

2 comments

Dreptate says:

a spus farcas ca bob a jucat acum doi ani tot campionatu, nu cred c-a avut mai mult de 5 meciuri jucate cu tot cu barajul cu hunedoara
portarul ce a plecat la lotus a jucat intreg sezonul, dupa a fost lasat pe margine

Chiar am urmărit și eu, Barabaș a apărat ultimele cinci etape din sezonul regulat, iar la baraj Bob a fost direct titular. O decizie pripită care ne-a costat. Lipsă totală de inspirație sau nu pot să-mi dau seama cum să o cataloghez.

Comments are closed.