Categories Fotbal

Mitică Burescu nu a fost uitat de prieteni

Old Boys UTA Bătrâna Doamnă a onorat cum se cuvine invitația primită de la omologii de la Old Boys FC Bihor, la a doua ediție a Memorialului Dumitru Burescu, fost jucător al celor două echipe, decedat la doar 54 de ani.

Pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea, cele două echipe, presărate cu fotbaliști de mare valoare, au remizat, scor 2-2, golurile purtând semnăturile lui Ad. Anca respectiv Ștefeligă și Alin Pavel.

De menţionat că în afară de cei care au evoluat, pe margine sau în tribună s-au aflat şi alte nume importante de jucători, precum Ovidiu Lazăr, care de această dată a fost directorul tehnic al Old-Boys FC Bihor, sau Claudiu Keseru.

După jocul de pe teren, acţiunea a continuat la restaurantul hotelului de vis-a-vis de stadion, unde organizatorii le-au pregătit o masă celor implicaţi, şi unde Adrian Moisa, preşedintele Old-Boys FC Bihor i-a premiat şi pe arbitri.

Chiar dacă nu au fost foarte mulţi spectatori în tribună, în special din cauza căldurii, aceştia au făcut donaţii pentru Patrick, în urna amplastă de organizatori lângă tribuna oficială.

„Cred că am făcut un meci precum naţionala României în `94 în America, pe vreo 35 de grade, ne invitam unul pe altul să intre pe teren, la un moment dat ne-am şi sufocat. Noroc cu pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese. După prima repriză era 0-0 şi am contactat echipa adversă, spunându-le că pierdem audienţa şi spectatorii şi că trebuie să se dea goluri. Astfel, am luat măsuri, iar în repriza a doua au fost patru goluri.

Cei de la UTA sunt prietenii noştri, ne vedem cu ei de vreo două – trei ori pe an, sunt oameni deosebiţi, totdeauna răspundem prompt unii altora şi totdeauna ies meciuri frumoase, în special la repriza a treia, cu ferestre deschise, până dimineaţa în zori. Lăsând gluma la o parte, trebuie să vă spun că toate acestea le-am făcut în memoria celui care a fost Dumitru Burescu sau „Buri”, cum îi ziceam noi, prietenul şi colegul nostru, care din păcate nu mai este printre noi şi pe care nu putem să-l uităm. Am avut şi actul de caritate pentru acel copilaş de doi anişori. Am încercat să facem un gest mic, pentru noi, poate pentru el mai mare, dar am încercat să-l ajutăm”, a declarat, după întregul eveniment, Adrian Moisa, principalul organizator al acţiunii.

Antrenorii Marius Grad și Nicolae Mitu au aliniat la start formația: Fador – R. Anca, Bozgan, Arman, Bogoșel, Husa, Mutica, A. Pavel, Ciubăncan, Negrău, Ștefeligă. Au mai evoluat Toderaș, Burtea, N. Chiș, Pașcalău, A. Gligor, A. Drăgan. Din lot au mai făcut parte V. Arman, Ali Tolmbaye, Șerban, Barta.

Lotul gazdelor, convocat de Adrian Moisa, i-a cuprins pe: portarii: Pap-Deac, Câmpan și jucătorii de câmp: Bundea, Farcaș, Ad. Anca, Mihuț, Kulcsar, Cigan, Cl. Mutu, Farcău, Abrudan, Simuț, Negrea, Platon, D. Chiș, Măniguțiu, Pocian, Hăbășescu, Măniguțiu, Schoger, Fazekas. Au arbitrat Florin Marcu, Dorin Mudura și Cristian Pirtea.

About Author