Categories Fotbal

O mișcare care poate aduce profit lui Ion Țiriac

Dezvăluirea momentului despre Ion Țiriac! Investiție uriașă a magnatului. Totul a ieșit la iveală.

Șeful celor de la CFR Cluj a reușit să dea lovitura, în ciuda faptului că mulți credeau că echipa din Gruia ar putea să intre în insolvență.

Legătura dintre Ion Țiriac și CFR Cluj
O nouă firmă este sponsor principal al celor de la CFR Cluj. La primul meci disputat cu Poli Iași, elevii lui Mandorlini au avut trecut pe partea din față a tricoului numele noului sponsorului, „RMB InterAuto”. Aceasta este codeținută de o firmă controlată de Ion Țiriac și Ioan Rus (30%), politician apropiat de Ioan Varga.

Firma a susținut echipa și sezonul trecut, doar că atunci inscripția era pe spatele tricourilor. Anul trecut, firma care a fost sponsor oficial a dat 1,8 milioane de euro, așa că acum cel mai probabil, „RMB InterAuto” dă aceeași sumă de bani, sau poate una mai mare.

Firma a fost înființată în 1993. În 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 55,6 milioane de euro și un profit de 2,55 milioane de euro. Este deținută în proporție de 70% de firma „Vitexa Holdings Limited”, cu sediul în Cipru. Aceasta la rândul ei este controlată în acte de Octavia Malene, avocata lui Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

SC Autosincron SRL deține 30% din acțiunile „RMB InterAuto”. Firma este deținută de Ioan Rus, fost ministru de Interne și al Transporturilor.

RMB InterAuto se prezintă pe site-ul oficial drept „reprezentant zonal pentru șase dintre cele mai importante mărci de pe piaţa auto, membru al grupului Țiriac Auto, cea mai extinsă reţea de dealeri şi service auto la nivel naţional”.CFR Cluj a învins-o pe Poli Iași, 2-0, în primul meci al sezonului.

„Au fost foarte secretoși. Nu s-au deplasat pe nicăieri, au jucat doar la nivel intern. Nu știm foarte multe despre ei. Cred că mai multe știu ei despre noi. Serviciile lucrează. Vom vedea”, a declarat Leo Grozavu, pentru Prima Sport.

About Author