Categories Fotbal

Un nivel de joc inferior în dreptul roș-albaștrilor

Fotbaliştii de la FC Bihor au suferit vineri primul eşec din seria partidelor de verificare din această vară. Astfel, „roş-albaştrii” au cedat cu 1-3 jocul susţinut în compania echipei de ligă secundă CSC Dumbrăviţa.
Meciul s-a desfăşurat la Stadionul Iuliu Bodola, iar pentru formaţia din judeţul Timiş a însemnat ultima repetiţie înainte de începerea campionatului, pentru că la finele săptămânii viitoare debutează o nouă ediţie a eşalonului secund.
Nefiind nici la jumătatea perioadei de pregătire şi întâlnind o formaţie de nivel superior, acest lucru s-a văzut pentru echipa orădeană, mai cu seamă cu cât în aceaste săptămâni parcurge o perioadă de semicantoanment.

Din nou, formule diferite
Antrenorul Florin Farcaş a trimis în teren din nou două formule diferite în cele două reprize. Astfel, din primul minut au evoluat pentru FC Bihor: Mihai Pânzariu – Călin Jurj, Andrei Gal, Sergiu Bactăr, Alexandru Stoian – Ricardo Farcaș, Vadim Calugher – Andrei Chindlea, Alexandru Sorian, Ionuţ Ban (ctp.) – Sergiu Jurj. În partea a doua au jucat însă: Radu Bob – Răzvan Gunie, Daniel Stan, Alexandru Popa, Loren Ioviță – Flaviu Drăgan, George Cherman – Andrei Moga, Tiberiu Seregiuc, Florin Chitaș – Marius Hosu.
De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei din Dumbrăviţa, Cosmin Stan a utilizat echipa: Paul Toroc (min. 46 Cătălin Trifon) – Vlad Gâsă (min. 86 Răzvan Jorz), Darius Țireanu (min. 56 Vlad Băluțoiu), Nenad Lalic (min. 73 Eduard Amariei), Cosmin Gladun (min. 46 Tudor Moțiu) – Dragan Paulevic, Ouadie Salhi (min. 79 David Croitoru), Claudiu Ristin (min. 70 Andrei Toroc) – Ionuţ Tănase – ctp. (min. 46 Fabian Cibi), Mikhailo Plokhotnyuk (min. 65 Paul Mercioiu, min. 79 Andrei Olaru) şi Alexandru Martinov (min. 74 Alexandru Tismonar).
Prima repriză a fost controlată de timişeni, care în minutul 10 au deschis scorul, după ce atacantul ucrainean Mikhailo Plokhotnyuk a fost angajat în careu, iar din 6 metri, din unghi de 45 de grade, l-a învins cu un şut pe jos pe portarul Pânzariu, deși execuția a fost una extrem de modestă.
În minutul 20, tot echipa de Liga a II-a a avut o bună oportunitate, dar şutul căpitanului Ionuţ Tănase a trecut puţin pe lângă bară.
În ultimul minut al primei reprize formaţia din Dumbrăviţa şi-a majorat diferenţa, după ce fundaşul stânga Cosmin Gladun a marcat direct dintr-o lovitură liberă, executată de pe partea dreapta, de la aproximativ 25 de metri. Și de astă dată portarul bihorean a fost depășit total de fază, prestația lui fiind una lamentabilă.

Joc mai bun în repriza a doua
În repriza a doua, Florin Farcaş a schimbat întreaga echipă, iar „roş-albaştrii” au început să pună probleme şi să aibă ocazii. Spre exemplu, în minutul 61, Răzvan Gunie a prins un şut bun de pe partea dreaptă, dar a scos portarul de sub transversală. Nu au trecut însă decât trei minute şi oaspeţii şi-au majorat scorul. După o pasă greşită în jumătatea proprie, orădenii au pierdut balonul, mingea a ajuns în careu la Alexandru Martinov, care a întors bine un adversar şi a şutat plasat în stânga portarului Radu Bob, scor 0-3.
După ce tot oaspeţii au mai avut o ocazie, în minutul 77, când Andrei Toroc a şutat de la 14 metri, dar a respins Bob în corner, în minutul 85, Răzvan Gunie a avut o incursiune în careul echipei timişene, a fost faultat, iar arbitrul Adrian Pop a dictat penalty. A transformat impecabil Loren Ioviţă şi scorul a devenit 1-3.
Pe final, orădenii puteau să mai reducă din handicap, dar şutul lui Marius Hosu, de la marginea careului, a ocolit vinclul, în minutul 89, iar în minutul 90+1, Tiberiu Serediuc a centrat de pe dreapta, Călin Jurj a apărut în faţa porţii, dar, din unghi, nu a reuşit să-l învingă pe goalkeeper. S-a încheiat 1-3, iar FC Bihor a suferit prima înfrângere, după două victorii şi o remiză în celelalte amicale susţinute până în prezent.

Urmează alte două amicale
Pentru echipa orădeană va urma săptămâna viitoare alte două jocuri de verificare. Mai întâi, miercuri, 2 august, de la ora 18, va avea loc partida cu Olimpia Satu Mare, iar apoi, sâmbătă, 5 august, meciul cu Poli Timişoara. Ambele dispute sunt programate la Stadionul Iuliu Bodola.

About Author