Categories Fotbal

Postul de portar, eterna problemă a ultimelor sezoane

FC Bihor a reușit în ultimele două sezoane performanțe importante în ceea ce privește progresul. De două ori au reușit să termine între primele patru echipe ale seriei, de două ori s-au calificat la barajul de promovare. Din păcate de ambele dăți, au ratat barajul, deși obiectivul lor nu era promovarea, doar așa cu jumate de gură, sau cu dorința jucătorilor, ținută secretă. Trebuie să spunem că de fiecare dată problema portarului a fost una accentuată în ceea ce privește rezultatul final. Și să începem cu începutul.

În urmă cu două sezoane, Barabaș a fost cel care a apărat 90 minute, ultimele cinci runde. La baraj, s-a decis să se apeleze la un junior, Radu Bob, cel care era eterna rezervă. O decizie extrem de neinspirată din partea staff-ului, care avea să-i coste. FC Bihor a pierdut prima manșă a barajului 1-4 acasă cu Corvinul, cel puțin primul gol fiind un gol clar de portar.

Să nu mai spunem ce a urmat, gafe în apărare în frunte cu portarul. Deja e istorie.
Următorul sezon, Barabaș a plecat, FC Bihor la adus pe Anca Trip, la concurență cu Bob și Nergheș. S-a ajuns din nou la baraj, în condițiile în care eram favoriți clar și fața celor de la Unirea Ungheni. Cum Bob a fost accidentat s-a apelat la soluția Nergheș, un portar extrem de tânăr, un pic emotiv dar care și-a făcut treaba.

Din păcate, la scorul de 2-2 în ultimele minute ale manșeri retur, Nergheș și Petruș, nou intrat în echipa roș-albastră au săvârșit-o, în fața lui Astafei care a profitat decisiv.  Rezultatul, FC Bihor pierde barajul pe mâna propriilor jucători în special în compartimentul defensiv din care face parte și portarul.

Revenind la zilele noastre, din nou o decizie dacă nu hilară, cel puțin discutabilă. FC Bihor îl împrumută un sezon pe Nergheș la Sântandrei pentru a apăra la concurență cu Verdeș, în menține pe Radu Bob în lot și aduce doi juniori de la CFR Cluj, portari ambii.

Deci, dai un jucător de-al tău împrumut și investești în alți doi care nu sunt ai tăi!!! Curat prostie fără margini.

Unul a reușit să fie titular la jocul de verificare cu Dumbrăvița, scor 1-3, dar care a săvârșit-o din nou. Dacă la primul gol, șutul era ușor parabil, la cel de-la doilea gol lovitura liberă executată de jucătorul advers pur și simplu l-a făcut spectator pe Pânzariu (foto(. În mod normal la o echipă cu pretenții la promovare începi cu portarul.

La noi la FC Bihor acest post pare o eternă problemă sau pare că nu se găsesc soluțiile care să asigure siguranța în cadrul jocurilor cu miză, când presiunea poate să-și spună cuvântul.  Nu ne rămâne decât să trăium cu speranța că în sezonul care stă să înceapă, portarul va fi cel care va contribui decisiv la îndeplinirea obiectivului de promovare, indiferent care va fi numele lui. Mă refer la portar…

About Author