Categories Fotbal

Bihoreanul Claudiu Micovschi a semnat cu Rapid București

Rapid continuă să se întărească, reușind să aducă un nou jucător, pe Claudiu Micovschi (foto alături de impresarul Cătălin Sărmășan), de la Avellino.

Claudiu a semnat un contract pentru următoarele două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

“Mă simt foarte onorat și bucuros să îmbrac acest tricou. Mi-am dorit de foarte mult timp să joc pentru un club atât de important precum este Rapidul.

Îmi doresc să contribui cu reușitele mele la îndeplinirea obiectivelor pe care clubul și le-a propus și să ne luptăm pentru câștigarea campionatului.

Pot spune că reprezintă un avantaj pentru mine faptul că voi fi antrenat de către un antrenor italian, fiind obișnuit cu stilul italienilor.

Am urmărit în toți acești ani campionatul din România, în mod special în ultima perioada. Am urmărit toate meciurile. Bineînțeles, am urmărit și Rapidul.

S-a tot discutat despre transferul meu la Rapid. De la bun început am spus că îmi doresc să vin aici. Sunt foarte bucuros că s-a concretizat transferul meu la Rapid.

Galeria și tot ceea ce se întâmplă în Giulești au contribuit foarte mult la decizia mea de a veni aici. Au fost mai multe cluburi care mi-au făcut oferte și care mă doreau, dar nu se poate compara nimic cu Rapidul, este cea mai iubită echipă din România”, a declarat noul jucător al Rapidului, pentru fcrapid.ro.

În vârstă de 24 de ani, Micovschi a fost una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc, acesta evoluând pentru toate grupele de juniori ale României.

Născut la Oradea, Claudiu și-a petrecut perioada junioratului la Luceafărul, de unde a fost împrumutat la Chievo, fiind apoi achiziționat de Genoa, unde a devenit căpitanul echipei Primavera, dar și golgheterul echipei.

De la “grifoni” a fost împrumutat la Avellino și Reggina, fiind ulterior transferat definitiv la primii. În ultimul sezon, Micovschi a evoluat în liga a treia italiană, la Avellino și, împrumutat, la Fidelis Andria.

CARTE DE VIZITĂ
Nume: Claudiu Valentin Micovschi
Data nașterii: 19.06.1999 (Oradea)
Poziție: Mijlocaș
Înălțime: 1,78 m
CARIERĂ
2022/23: Fidelis Andria (ITA 3) 14/1
2022/23: Avellino (ITA 3) 7/0
2021/22: Avellino (ITA 3) 29/1
2020/21: Reggina (ITA 2) 7/0
2019/20: Avellino (ITA 3) 31/5
2015/19: Genoa U19 (ITA)

About Author