Categories Atletism

INCREDIBIL!!! O performanță unică pentru sportul bihorean

Mihai Sorin Dringo (foto) a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri plat în cadrul Jocurilor Mondiale Universitare de la Chengdu (China). Sportivul bihorean a alergat proba în 45.27 secunde, stabilind astfel un nou record național al României. Este o performanță care va rămâne în istoria atletismului românesc, deocamdată poate nu conștientizăm că Mihai va deveni unul dintre cei mai mari sportivi ai Bihorului de-a lungul istoriei!!!

Născut pe 6 Noiembrie 2001, Dringo a înregistrat următoarele rezultate în cadrul concursului de la Chengdu:

– Calificări – 46.85 secunde
– Semifinale – 46.90 secunde
– Finala – 45.27 secunde

Finala a fost aprig disputate, primii doi clasați având acelați timp, 44.79 secunde, un nou record mondial universitar. Mihai Dringo a devansat reprezentantul Japoniei, care a oprit ceasul în 45.58 secunde. Dringo a fost cel mai tânăr competitor prezent în finala probei de 400 metri plat.

Sportivul bihorean, legitimat la CSU CSM Oradea și antrenat de Robert Olah, s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 400 metri plat la Campionatele Europene U23 de la Espoo (Finlanda), desfășurate în cursul lunii Iulie anul curent.

Câteva zile mai devreme, Dringo a devenit dublu campion național U23 și seniori în aceeași probă, în cadrul evenimentului desfășurat luna trecută la Craiova.

About Author