Categories Fotbal

FC Bihor începe să arate ca o echipă redutabilă!!!

Fotbaliştii de la FC Bihor au disputat miercuri seara o nouă partidă de verificare, cea de-a cincea din perioada pregătirilor.
De această dată, adversari au fost jucătorii de la Olimpia MCMXXI Satu Mare, echipă nouă promovată în această vară în Liga a III-a.
Meciul s-a desfăşurat la Stadionul Iuliu Bodola şi s-a încheiat cu victoria clară a bihorenilor, care s-au impus cu scorul de 5-1, după ce la pauză scorul era 4-0.

A fost o primă repriză dominată cu autoritate de „roş-albaştrii”, care în minutul 5 au avut o primă ocazie, după un şut al lui Andrei Moga din interiorul careului, peste transversală. Apoi, în minutul 10, după o lovitură de colţ de pe partea stângă, Alexandru Stoian nu a reuşit să reia spre poartă din 4 metri.
Atacurile la poarta sătmărenilor au continuat, iar în minutul 12, după o fază frumoasă, Florin Chitaş a trimis de la 12 metri puţin peste transversală.
Prima acţiune a oaspeţilor a apărut în minutul 20, când Alin Cătuna a prins un şut bun, de la marginea careului, dar a trimis peste poartă. În minutul imediat următor însă, FC Bihor a reuşit să deschidă scorul, după ce Florin Chitaş l-a învins pe portarul Eduard Lazăr cu un şut pe jos din colţul careului. Mingea a lovit bara şi a intrat în poartă.
Nu au trecut decât două minute şi Ricardo Farcaş a ridicat scorul la 2-0, după ce a marcat şi el tot cu un şut pe jos, dar din centrul careului, în stânga portarului.
Peste zece minute scorul a devenit 3-0, după o combinaţie frumoasă în careul sătmărean. Mingea a fost trimisă la Florin Chitaş, care a reuşit dubla, după ce l-a învins pe portarul Olimpiei cu un şut pe jos de la 12 metri.
După ce Alexandru Sorian a prins un şut bun de la 23 de metri, puţin pe lângă bară, scorul primei reprize, 4-0, l-a stabilit Ricardo Farcaş, care a finalizat, după o combinaţie pe partea dreaptă, cu un şut din centrul careului, dar de această dată, în dreapta portarului.

În repriza a doua, au redus motoarele
La pauză au avut loc mai multe schimbări în cele două echipe, iar în repriza a doua oaspeţii au avut ceva mai mult curaj, fapt concretizat şi pe tabela de marcaj. Înainte de golul de onoare al Olimpiei însă, FC Bihor a ratat alte două ocazii bune. În minutul 48, după o lovitură de colţ, Sergiu Jurj a deviat cu capul puţin pe lângă bară, iar două minute mai târziu, tot după o lovitură de colţ, acelaşi Sergiu Jurj a reluat cu capul către bara a doua dar acolo Chindlea nu a reuşit să trimită spre poartă.
A venit minutul 55, când oaspeţii au înscris şi ei. După o centrare de pe dreapta, atacantul francez al Olimpei, Remi Emirau l-a învins cu o lovitură de cap din interiorul careului pe portarul Mihai Pânzariu.
FC Bihor a replicat periculos în minutul 58, când Loren Ioviţă a trimis mingea în transversală din interiorul careului. Apoi, în minutul 67, acelaşi Loren Ioviţă a şutat periculos de la 25 de metri, puţin peste bară.
Oaspeţii au mai avut şi ei o ocazie bună, în minutul 74, când Jhon Bicknell a prins un şut bun de la 30 de metri, dar Pânzariu a respins în corner.
FC Bihor a urcat însă scorul la 5-1 în minutul 80, după ce atacantul Sergiu Jurj a fost angajat în adâncime, a intrat pe partea stângă în careu şi l-a învins cu un şut pe jos în diagonală pe goalkeeperul sătmărenilor.
Pe final de joc orădenii mai puteau marca, dar şutul lui Chindlea din minutul 81 a fost respins de portar peste transversală, iar în minutul 83 Loren Ioviţă nu a reuşit să înscrie nici el, deşi se afla în interiorul careului, singur cu portarul.
Partida s-a încheiat cu scorul de 5-1, iar FC Bihor a bifat o nouă partidă bună de verificare, deşi echipa orădeană se află în cea de-a doua săptămână de semicantonament.
„Suntem într-o perioadă de acumulare, de încărcare, într-un ciclu cu două antrenamente pe zi. Nu-i uşor, pentru că efortul depus de copii vine după nouă zile de antrenamente duble, dar suntem mulţumiţi de randamentul jucătorilor. Suntem mulţumiţi de tot ce au arătat ei astăzi. Sperăm ca la următoarele jocuri să fim la fel de lucizi şi de motivaţi, cum am arătat astăzi”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Olimpia MCMXXI Satu Mare 5-1 (4-0)
Au marcat: Florin Chitaş (min. 21 şi 33), Ricardo Farcaş (min. 23 şi 40) şi Sergiu Jurj (min. 80) / Remi Emirau (min. 55)
FC Bihor: Radu Bob – Călin Jurj (min. 60 Flaviu Drăgan), Andrei Gal (min. 46 Sergiu Bactăr), Ricardo Farcaş (min. 60 Alexandru Popa), Alexandru Stoian (min. 60 Daniel Stan) – Vadim Calugher (min. 60 Răzvan Gunie, min. 77 Andrei Moga), Răzvan Gunie (min. 46 Loren Ioviţă) – Andrei Moga (min. 46 Andrei Chindlea), Alexandru Sorian (min. 46 Tiberiu Serediuc), Florin Chitaş (min. 46 Ionuţ Ban) – Marius Hosu (min. 46 Sergiu Jurj). Antrenor: Florin Farcaş

Olimpia MCMXXI: Eduard Lazăr – Ionuţ Gorba, Max Aidebe, Daniel Budan, Florin Palinceac – Cosmin Anton, Marius Duca, Denis Batin, Alin Cătuna – Remi Emirau şi Alex Bonea. În repriza a doua au mai intrat: Sugar Tamas – Adrian Zbona, Eric Srepter, Konstantin Panin, John Bicknell, Daniel Feier, Adrian Bodea şi Antoniu Paşca. Antrenor: Cristian Popa
Au arbitrat: Norbert Orban – Ciprian Fechetea şi George Bronţ (toţi din Oradea)

În următorul joc de verificare, FC Bihor va întâlni Poli Timişoara, sâmbătă, 5 august, cu începere de la ora 12. Meciul va avea loc tot la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

About Author