Categories Handbal

Handbaliștii bihoreni în fața unui nou început

Echipa de handbal masculin CSM Oradea a demarat pregătirile pentru noul sezon competițional. Revenită în cel de-al 2-lea eșalon handbalistic al României după o stagiune petrecută în Liga Zimbrilor, formația de pe Crișul Repede a început activitatea în perspectiva sezonului 2023/24, pe parcursul căruia va juca în Divizia A.

La reunire, alături de staff-ul tehnic al echipei, a fost prezent directorul clubului Șerban Sere. Echipa antrenată de către Cosmin Liberț a efectuat un prim antrenament de reacomodare la efort, urmând ca pe parcursul următoarelor săptămâni să se îmbine ședințele de pregătire fizică cu cele de antrenament specific.

Lotul de jucători este format din: Radu Turturică, George Duma – portari; Ciprian Aungurenci, Sebastian Sfârlea, Viorel Boșca, George Breban (foto), Aurelian Turcu, Dennis Kirsch, Csongor Szász, Răzvan Radu, Mihai Milu, Alexandru Farcaș, Ionuț Băban, Marius Mlinarcsik, Alex Popa. Efectivul este completat de șase sportivi proveniți de la CSȘ LPS Bihorul Oradea. De altfel și staff-ul tehnic al echipei va include antrenorul de la juniori. Este vorba despre Dan Pițigoi.

 

Antrenorul Cosmin Liberț (foto) a declarat următoarele:

„Ne aflăm în fața unui nou început. Un nou proiect, prin care încercăm să construim o echipă. Ne dorim să îmbinăm tinerețea cu experiența în acest grup. Vom încerca să promovăm, dar suntem conștienți că nu va fi deloc ușor. Echipa din Odorhei, retrogradată la rândul ei, pare că ne-a luat fața, păstrând lotul integral cu care a jucat în Liga Națională. Aici fac referire inclusiv la jucătorii străini. Dacă nu vom fi pe locul 1, sperăm să fie locul 2. Dorim să revenim în primul eșalon și să pregătim lucrurile din timp, pentru a nu fi luați prin surprindere în momentul promovării, dacă aceasta se va consemna.

Sunt mulțumit de lotul echipei. Am menținut un nucleu de jucători care au confirmat în sezonul trecut. Am putut păstra câțiva jucători cu experiență, veniți vara trecută. În jurul acestora pot să crească juniorii din lot.

Emilian Turcu va reveni la echipă la data de 1 septembrie după accidentarea suferită în returul sezonului precedent, ce a necesitat operație. El este unul dintre jucătorii la care fac referire. De asemenea, Alexandru Farcaș, Viorel Boșca, Radu Turturică sunt componenți rutinați ai echipei, de a căror cunoștințe vor putea să beneficieze cei tineri.

Am transferat trei tineri jucători cu scopul de a acoperi posturile pe care consider că suntem deficitari. Acestora li se adaugă șase juniori de la LPS Bihorul Oradea. Ei se vor antrena cu echipa de seniori și în funcție de dificultatea meciurilor, se vor regăsi și pe foaia de joc. Avem o echipă tânără, cu trei-patru jucători mai vârstnici și care aduc un plus de experiență”.

Informații referitor la sistemul competițional, respectiv programul jocurilor urmează să fie comunicate de către Federația Română de Handbal.

About Author