Categories Fotbal

Multă personalitate în joc, valoare net superioră!!!

FC Bihor s-a impus cu 2-0 la Cluj şi s-a calificat în play-off-ul Cupei României!

„Roş-albaştrii” şi-au continuat miercuri seria rezultatelor pozitive din noul sezon competiţional. Elevii antrenorului Florin Farcaş s-au impus de această dată la Cluj Napoca, pe Stadionul Clujana, în faţa formaţiei locale Sănătatea, cu scorul de 2-0, într-un joc ce a contat pentru turul III al Cupei României.

Meciul a fost controlat în mare parte de orădeni, care conduceau la pauză cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 25 de Florin Chitaş, în timp ce în partea a doua Sergiu Jurj a înscris pentru 2-0, în minutul 72, iar FC Bihor s-a calificat la pas pentru play-off-ul competiţiei KO din fotbalul românesc.

Prima repriză a fost controlată de „roş-albaştri”, care s-au aflat mai mult în jumătatea adversă. Prima acţiune mai periculoasă s-a petrecut în minutul 10, când s-a consemnat o incursiune pe stânga a orădenilor, dar au respins clujenii. Apoi, în minutul 18, gazdele au fost aproape de un autogol, pe o respingere.
După ce în minutul 24 Marius Hosu a scăpat periculos în careu, dar nu l-a putut învinge pe portarul Bogdan Checicheş, în minutul imediat următor a venit deschiderea scorului. Andrei Chindlea a intrat în suprafaţa de pedeapsă pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţii, unde s-a aflat Florin Chitaş, care a înscris pentru 0-1.
Prima ocazie a clujenilor s-a produs în minutul 33, când Andrei Ceaca a reluat cu capul din 8 metri, dar pe lângă bară.
Până la pauză bihorenii au mai avut două bune incursiuni în careul advers. În urma lor, în minutul 36, Florin Chitaş a trimis spre poartă, dar a intervenit portarul, iar în minutul 41, şutul lui Chindlea, pe jos, a trecut pe lângă bară.

În repriza a doua situaţia s-a mai echilibrat puţin, gazdele au încercat să iasă şi ele la atac, dar nu au prea putut pune în pericol poarta orădeană. Astfel, Ceaca, intrat în careu, a şutat din unghi, pe lângă bară.
Orădenii au replicat periculos în minutul 59, când Răzvan Gunie i-a trimis lui Marius Hosu, dar a intervenit portarul Checicheş.
După câteva schimbări în cele două formaţii, tot bihorenii au rămas mai periculoşi. Spre exemplu, în minutul 70, Ionuţ Ban i-a trimis în faţa careului mic lui Sergiu Jurj, care a reluat în bară.
Peste două minute însă orădenii au marcat din nou. Angajat pe partea stângă, Răzvan Gunie a intrat în careu, a centrat pe jos în faţa careului mic, portarul nu a putut inteveni, iar Sergiu Jurj a înscris fără probleme, scor 0-2.
Pe final de joc, cei de la Sănătatea au devenit ceva mai periculoşi, dar şutul lui Espinosa din minutul 81 a fost blocat, iar în minutul 82, după o lovitură de colţ la care portarul orădean Pînzariu a ieşit greşit, tot el şi-a reparat eroarea, cu o intervenţie cu piciorul, la şutul lui Goga din interiorul careului.
Meciul s-a terminat ulterior cu scorul de 2-0 pentru FC Bihor, care astfel a bifat a doua victorie din tot atâtea posibile în noul sezon oficial şi, ca urmare, a făcut pasul către play-off-ul Cupei României.

„Felicit băieţii pentru rezultat şi pentru efort! Am întâlnit un adversar care era considerat specialist al cupei. Jocul a fost la discreţia noastră. Am avut o posesie şi o progresie bună în joc, ne-am creat destule momente de finalizare. Una peste alta, sunt mulţumit de joc şi de rezultat”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

Sănătatea Cluj Napoca – FC Bihor Oradea 0-2 (0-1)
Au marcat: Florin Chitaş (min. 25) şi Sergiu Jurj (min. 72)
Sănătatea Cluj: Bogdan Checicheş – Cătălin Creţ, Darian Cimpoeşu, Cătălin Mureşan, Casian Cîmpean (min. 77 Darius Vescan), Andrei Ştefan, Alexandru Lakatoş (min. 46 Norris Zanc), Raul Saroşi (min. 77 Dorin Goga), Andrei Dioszeghi (min. 46 Alejandro Espinosa), Denis Paul şi Andrei Ceaca (min. 66 Bogdan Zărnescu). Antrenor: Francisc Dican
FC Bihor: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Sergiu Bactăr, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian – Răzvan Gunie, Vadim Calugher (min. 64 Tiberiu Serediuc) – Andrei Chindlea (min. 78 Andrei Moga), Alexandru Sorian (min. 78 Loren Ioviţă), Florin Chitaş (min. 64 Ionuţ Ban) – Marius Hosu (min. 64 Sergiu Jurj). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Octavian Ciucanu (Braşov) – Cosmin Toca şi Cristian Ciorbea (ambii din Făgăraş).

Pentru FC Bihor va urma acum primul joc din noua ediţie a campionatului Ligii a III-a, sâmbătă, 26 august, pe teren propriu, în compania celor de la CSC Peciu Nou.

About Author