Categories Tenis

O finală cum rar se poate vedea în era modernă

​Novak Djokovic și Carlos Alcaraz au oferit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria turneelor ATP Masters, iar sârbul a cucerit al 39-lea titlu de această categorie (un record), după victoria din finala de la Cincinnati.

Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz în finala ATP Cincinnati
În cea mai lungă finală ATP din ultimii 33 de ani (3 ore și 49 de minute), Nole s-a impus cu 5-7, 7-6(7), 7-6(4).

Absent din SUA în ultimii doi ani (nu este vaccinat împotriva Covid-19), Djokovic a revenit spectaculos pentru a obține titlul cu 95 al carierei (este depășit doar de Jimmy Connors cu 109 și Roger Federer cu 103).

Djokovic a condus cu 4-2 în primul set, dar Alcaraz și-a ridicat nivelul jocului și și-a adjudecat manșa reușind două breakuri.

Ibericul a debutat mai bine și în setul secund, a condus cu 4-2, dar nu a reușit să-și țină serviciul până la capăt și, după ce a ratat o minge de meci la 6-5 în tiebreak, a cedat cu 7-9.

Setul decisiv a fost la fel de tensionat: Nole a făcut break în al șaptelea game, Carlos a salvat două mingi de meci la serviciu (la 3-5), iar apoi două la retur (la 4-5, game în care a făcut și break), dar a pierdut din nou la tiebreak, scor 7-4 pentr sârb.

La finalul partidei, Novak Djokovic s-a eliberat de tensiune și și-a rupt tricoul.

About Author