Categories Fotbal

O performanță superbă pentru fotbalul bihorean

 

Fotbaliştii de la FC Bihor au reuşit o victorie mare, miercuri seara, când, la Stadionul „Iuliu Bodola”, au întâlnit echipa FC Argeş, în play-off-ul Cupei României.
Susţinuţi de un public frenetic, jucătorii orădeni au izbutit să se impună cu scorul de 1-0 şi astfel să obţină calificarea în faza grupelor competiţiei.
Unicul gol al întâlnirii l-a reuşit Daniel Stan, în minutul 52, cel care a făcut ca tribuna să explodeze şi astfel să ducă formaţia „roş-albastră” în avantaj.
Evoluţia jucătorilor orădeni, dar şi atmosfera din tribune au creat un abient care doar în vremurile bune ale fostului FC Bihor s-au mai întâlnit.
Dacă în prima repriză nu au fost foarte multe ocazii, în partea a doua jocul a fost mult mai antrenant.

Primele ocazii au aparţinut „roş-albaştrilor”

Prima mare ocazie a disputei a aparținut „roş-albaştrilor” şi s-a petrecut în minutul 22. După o incursiune în dreapta a lui Sergiu Jurj, acesta a trimis în interiorul careului, de unde Florin Chitaș a trimis periculos, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 27, Ionuţ Ban a executat bine o lovitură liberă de pe dreapta, iar Ricardo Farcaş a reluat cu capul puţin pe lângă poartă.
Oaspeţii au replicat în minutul 38, când Buhăcianu a scapat spre poartă, l-a driblat în fața careului pe portarul Pînzariu, ieșit la întâmpinare, dar Călin Jurj l-a deposedat din spate și trimis în corner.
După pauză, jucătorii orădeni parcă au fost şi mai motivaţi, şi-au intensificat atacurile, iar prima acţiune ofensivă s-a petrecut deja în minutul 48, când Călin Jurj a centrat de pe dreapta, iar Sergiu Jurj a reluat din careu peste poartă.
În minutul 51, FC Bihor a avut o ocazie uriaşă. Răzvan Gunie a dezvoltat o cursă impetuoasă şi a şutat bine de la marginea careului, dar portarul piteştean a respins de sub transversală.
Nu a trecut decât un minut şi după lovitura de colţ ce a urmat, FC Bihor a deschis scorul. Alexandru Sorian a centrat din stânga în careu, balonul s-a lovit de Ioviță și Rizzi și a ricoșat la Daniel Stan, iar acesta a tras puternic din 12 metri, din poziţie centrală și a înscris, cu toată opoziția portarului Bucur. A fost momentul în care tribuna a explodat, iar echipa orădeană a fost ovaţionată.
În avantaj pe tabelă şi cu publicul care i-au împins de la spate, jucătorii bihoreni au continuat atacurile, iar în minutul 63 Andrei Moga a prins un şut bun, dar portarul Bucur a respins.
Pe final, oaspeţii au început să devină şi ei periculoşi, dar portarul orădean Mihai Pînzariu a fost la post şi a avut intervenţii salutate de public. Astfel, în minutul 72, Berdrand a fentat în interiorul careului gazdelor, a întoars în stânga și a șutat cu stângul pe centru, dar Pînzariu a reuşit să reţină.
O ocazie uriaşă pentru argeşeni s-a petrecut în minutul 75, când Tofan a centrat din 6 metri în fața porții, iar Angelov a deviat cu capul, dar puţin pe lângă bara din stânga.
FC Bihor a reacţionat şi în minutul 82, Răzvan Gunie a expediat un șut periculos de la circa 35 de metri, dar portarul Andrei Bucur a scos de la vinclu.

Au fost proaspeţi şi pe final

Impulsionaţi de public, jucătorii orădeni au rămas proaspeţi şi pe final de joc, iar în minutul 82, după o centrare din lovitură de colţ, Gunie a reluat cu capul şi mingea a lovit bara transversală.
Meciul s-a încins pe final, cu ocazii la ambele porţi. În prelungiri, în minutul 90+4, Bertrand de la piteşteni a șutat din stânga, din afara careului, spre colțul lung, portarul Pînzariu a plonjat frumos și a respins în corner, iar stadionul a eruput în urma acestei intervenții. Mingea centrată din corner a fost reluată cu capul pe lângă poartă, la colțul lung, de Scarlatache.
Ultima ocazie au avut-o însă tot orădeni, în minutul 90+6, pe contraatac, când Andrei Chindlea a scăpat în dreapta, s-a mișcat însă greu și a șutat în cele din urmă la colțul lung, dar portarul Bucur a intervenit salvator și a respins în corner.
Fluierul de final al arbitrului dâmboviţan Mihai Motan a declanşat fiesta în tribune, dar şi pe teren, unde jucătorii orădeni s-au bucurat alături de suporteri pentru calificarea în premieră în faza grupelor Cupei României.

Declaraţii la final:

„Este o bucurie de nedescris, este un pas important pentru noi, pentru jucătorii noştri. Asta a fost dorinţa lor, de a merge mai departe în Cupa României. Nu pot decât să-i felicit, să felicit publicul acesta minunat, care a fost alături de noi, care ne-a susţinut şi ne-a împins de la spate. Jucătorii au depus un efort fantastic, pentru că am întâlnit un adversar de nivel superior, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere fotbalistic, cu jucători de Liga I. Drept dovadă, eu cred că ne-am ridicat cât de cât la nivelul competiţiei şi cred că am făcut o figură frumoasă”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul echipei bihorene, Florin Farcaş.

„Este cel mai important gol din cariera mea de fotbalist. A fost o atmosferă foarte frumoasă, cu suporteri foarte frumoşi, iar acum sperăm să aducem o echipă cât mai mare aici la Bihor. Am avut puţine emoţii la început, dar au fost emoţii constructive, iar ca drept dovadă, eu cred că am făcut un meci mare, un joc reuşit, care ne-a adus calificarea în grupele Cupei României. În repriza a doua am jucat mai bine tactic şi chiar puteam să mai marcăm. Acest rezultat ne-a adus o mare bucurie, iar acum aşteptăm şi alte echipe valoroase aici la Oradea”, a declarat şi autorul golului, Daniel Stan.

„Vreau să felicit echipa pentru victoria de azi, victorie care au adus-o în primul rând cu inima. Mă bucur pentru rezultatul acesta foarte important pentru noi, care ne-a adus în premieră calificarea în faza grupelor. Le mulţumesc suporterilor care au fost într-un număr foarte mare alături de noi şi îi aştept şi la celelalte meciuri să fie alături de echipă”, a precizat, la rândul său, preşedintele clubului, George Tătar.

FC Bihor Oradea – FC Argeş Piteşti 1-0 (0-0)
A marcat: Daniel Stan (min. 52)
Stadion: ”Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor). Teren: impecabil. Spectatori: aproape 5 000
Arbitru central: Mihai Motan (Târgovişte). Arbitri asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Andrei Florin Vremăroiu (Târgovişte). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: George Valentin Gîdea (Bucureşti).
FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, D. Stan, Farcaș (cpt.), Ioviță (min. 85 Al. Stoian) – Gunie, Sorian (min. 61 Drăgan) – I. Ban, Moga (min. 85 Chindlea), Chitaș (min. 61 Tib. Serediuc) – Sg. Jurj (min. 61 Hosu). Rezerve neutilizate: Bob – Paublusztig, Andr. Popa, Bactăr. Antrenor: Florin Farcaș
Campionii FC Argeș: Andr. Bucur – Tofan (cpt.), Balaur, Scarlatache, Rizzi (min. 58 Bertrand) – Andr. Panait, Babin (min. 46 Bg. Rusu) – Rădescu, Haită, P. Dulce (min. Y. Pîrvu) – Buhacianu (min. 58 M. Angelov). Rezerve: G. Micle – M. Tudose, Balgiu, D. Bujor, Mitoi. Antrenor secund: Eugen Beza

About Author