Categories Baschet

Memorialul Antonio Alexe, debutează miercuri 6 septembrie

Cristian Achim antrenorul secției de baschet a CSM Oradea alături de Bobe Nicolescu căpitanul echipei însoțiți de Șerban Sere au prefațat sezonul baschetbalistic intern și internațional în care va fi angrenat CSM Oradea. Astfel prima competiție oficială va fi Cupa României care se va desfășura similar ediției anterioare. Cele 18 echipe vor fi repartizate, prin tragere la sorți, în șase grupe de câte trei.

Evenimentul se va desfășura în perioada 15-17 Septembrie anul curent, la Oradea Arena, cu participarea echipelor U-BT Cluj-Napoca, Dinamo București și CSM CSU Oradea.

Programul turneului:

– Vineri (15.09), U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea
– Sâmbătă (16.09), Dinamo București vs U-BT Cluj-Napoca
– Duminică (17.09), CSM CSU Oradea vs Dinamo București

Încă din start cu toții au căzut deacord că disputarea întrecerii oficiale atât de devreme a fost o decizie total neinspirată plus faptul că nu s-a luat în considerare capii de serie. Astfel, Oradea se va duela cu Clujul, un meci care ar fi putut fi de fapt finala întrecerii fiind cele mai bune echipe din ultimii ani.

Ca de obicei, Clujul este favotiă certă a întrecerii naționale, dar Oradea este în continuare o echipă extrem de redutabilă care are același obiectiv și anume câștigarea fiecărui joc în parte. Există o anumită rivalitate între cele două cluburi, iar pe plan internațional ambele își propun un parcurs cât mai benefic. Față de sezonul precedent unii jucători au decis să părăsească gruparea de pe Crișul Repede, cu mențiunea cu au fost aduși trei noi jucători care au nevoie de o perioadă de adaptare și care au o vastă experiență la nivelul internațional.

Aflat la cel de-al nouălea sezon în tricolul roș-albastru, Bobe Nicolescu avea să spună că nu mai există o rutină în fiecare an, ci dorința de a câștiga cât mai multe trofee. Numele lui este similar cu succesul clubului, acesta urcând la un nivel superior treaptă cu treaptă o dată cu seția.

Bugetul este în mare parte același, cu mențiunea că a crescut ușor numărul de abonați și că perspectiva de a umple din nou sala este una foarte bună.

Programul jocurilor din cadrul turneului memorial Antonio Alexe – ediția 2023 este următorul:

– Miercuri (06.09), ora 18:00, CSM CSU Oradea vs Spisska Nova Ves
– Joi (07.09), ora 18:30, Spisska Nova Ves vs KK Zlatibor
– Vineri (08.09), ora 18:00, KK Zlatibor vs CSM CSU Oradea

 

About Author