Categories Polo

Mobilizarea și determinarea pot duce la succes

Sezonul competițional 2023/24 demarează în mod oficial pentru activitatea sportivă de la CSM Oradea pe data de 8 Septembrie 2023 cu turneul de calificare LEN Champions League la polo pe apă. Evenimentul reunește patru echipe redutabile și oferă Clubului Sportiv Municipal Oradea o nouă oportunitate de a găzdui un eveniment sportiv de mare amploare.

Startul oficial al stagiunii se dă la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu, acolo unde se desfășoară șase meciuri din cadrul Grupei C în cadrul fazei de calificare din LEN Champions League, principala întrecere din jocul de polo la nivel de club. În urma tragerii la sorți efectuate la data de 10 August anul curent, în Grupa C au fost repartizate echipele Vouliagmeni NC (GRE), CC Ortigia (ITA), CSM Oradea (ROU), Primorje Erste Bank Rijeka (CRO).

Componența celorlalte grupe:

– Grupa A (Hannover) – Waspo 98 Hannover (GER), CN Barcelona (ESP), BVK Crvena Zvezda (SRB), Endo Plus Service Honved (HUN), GS Apollon Smyrnis (GRE).
– Grupa B (Kragujevac) – AN Brescia (ITA), SPD Radnicki Kragujevac (SRB), VPK Primorac Kotor (MNE), ASD Duisburg (GER), CN Noisy Le Sec (FRA).
– Grupa D (Dubrovnik) – Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (CRO), OSC Budapest (HUN), EN Tourcoing (FRA), CS Dinamo București.

Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare. Câștigătoarele celor patru grupe se califică pentru sezonul regulat al LEN Champions League. Celelalte formații vor continua aventura europeană în calificările LEN EuroCup.

Așa cum Tiberiu Negrean, căpitanul CSM Oradea, a prefațat turneul, la Oradea vor fi prezente una dintre semifinalistele LEN Champions League din sezonul precedent, finalista Cupei Italiei din stagiunea anterioară și una dintre grupările de top din poloul croat, unul renumit la nivel internațional.

CSM Oradea a susținut trei partide de pregătire în propriul bazin, la care accesul publicului a fost permis. Roș-albaștrii au repurtat două victorii și au pierdut un meci, însă înaintea rezultatelor, antrenorii Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor au avut posibilitatea să testeze potențialul și forma actuală a sportivilor.

Efectivul de jucători al CSM-ului nu este ferit de anumite probleme medicale înaintea startului oficial al sezonului competițional 2023/24. Se depun eforturi susținute pentru a avea o formulă completă sau cât mai apropiat de una completă la ora primului meci din cadrul acestui eveniment.

Iată programul meciurilor:

Vineri (08.09)
– Ora 18:00 – Vouliagmeni NC vs CC Ortigia
– Ora 19:45 – CSM Oradea vs Primorje EB Rijeka

Saturday (09.09)
– Ora 17:00 – Primorje EB Rijeka vs Vouliagmeni NC
– Ora 18:45 – CSM Oradea vs CC Ortigia

Sunday (10.09)
– Ora 09:45 – CC Ortigia vs Primorje EB Rijeka
– Ora 11:45 – CSM Oradea vs Vouliagmeni NC

Accesul spectatorilor la meciuri se face pe bază de bilet. Acesta poate fi achiziționat online pe platforma Eventbook.ro sau la casieriile CSM Oradea de la sediul clubului (str. Traian Blajovici, Nr. 24, Oradea Arena) respectiv la cea de la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu (Aleea Ștrandului Nr. 5). Prețul unui bilet este de 20 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii/elevi.

About Author