Categories Tenis

Noi acuze de dopaj în dreptul Simonei Halep

Coşmarul Simonei Halep parcă nu se mai termină. Varianta potrivit căreia Simona Halep a fost dopată la Wimbledon, anul trecut, dar și la celelalte turnee disputate în perioada 8 martie – 29 august, a fost comentată de jurnaliștii britanici.

Se pare că neregulile din pașaportul biologic al Simonei Halep au apărut în martie 2022!

Simona Halep, dopată şi la Wimbledon 2022?
Publicația The Guardian a titrat: „Tribunalul a suspectat-o pe Simona Halep că a folosit dopaj sanguin la Wimbledon! Ca parte a cazului, unei femei de o înălțime și o greutate similare (n.r. 1,68m și aproximativ 60 kg) i s-a administrat aceeași cantitate de Keto MCT pe care Halep spune că a luat-o înainte de testul pozitiv.

Cu toate acestea, studiul de control a constatat că valorile medicamentului interzis în testul de urină al lui Halep au fost între ’46 și 85 de ori mai mari’ decât în ​​cea mai mare valoare a urinei voluntarului”, au scris jurnaliștii britanici. Simona a ajuns până în semifinalele turneului de la Wimbledon 2022, pierzând în fața Elenei Rybakina (Kazahstan) cu 3-6, 3-6.

„Dopajul sanguin al doamnei Halep”
Publicația britanică continuă să spicuiască din motivarea suspendării pe 4 ani a Simonei Halep și arată că ITIA a acuzat-o pe jucătoarea noastră că ar fi folosit o substanță interzisă începând din martie 2022.

Circumstanțele agravante pretinse de ITIA pot fi rezumate astfel: „(1) Dopajul sanguin al doamnei Halep a fost repetitiv și sofisticat; (2) Potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022.

Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii; (3) Jucătorul a avut un comportament înșelător și / sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări.

(4) Momentul suprimării eritropoetinei sugerează că dopajul a fost programat pentru a oferi jucătorului sânge foarte oxigenat în timpul Wimbledon (iulie 2022) și apoi la US Open (august 2022)”, au susținut acuzatorii.

About Author