Categories Atletism

O mare realizare pentru Călin Laza și comuna Budureasa

Duminică, 24 septembrie, comuna bihoreană Budureasa va găzdui un interesant concurs de alergare montană, intitulat sugestiv „Budureasa Mountain Running”.

Competiţia este organizată de ACS Bihorul Oradea, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Budureasa, şi face parte dintr-un program de evenimente socio-culturale şi sportive pe care localitatea bihoreană şi-a propus să le organizeze, după ce a devenit staţiune turistică de interes local, de la începutul acestui an.

Detaliile concursului, ce va reuni la start şi câţiva campioni naţionali şi balcanici, au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă organizate de primarul şi viceprimarul comunei Budureasa, Adrian Magda şi, respectiv, Ionuţ Laza, împreună cu preşedintele ACS Bihorul, cunoscutul antrenor de atletism Călin Laza.

 

Traseu de 16 km

„Încercăm să avem mai multe evenimente în comuna noastră, proaspăt declarată staţiune turistică. Este vorba despre localitatea Budureasa, nu Stâna de Vale, care a fost declarată staţiune turistică de interes local. Astfel, dorim să organizăm cât mai multe evenimente an de an. Acest eveniment, „Budureasa Mountain Running”, sperăm să promoveze localitatea noastră, să se audă mai mult de Budureasa şi să ajungă acolo unde îi este locul, pentru că avem o comună foarte frumoasă, cu una dintre cele mai mari suprafeţe montane din ţară, de aproximativ 35.000 de hectare”, a declarat primarul Adrian Magda.

De altfel, traseul concursului de duminică a fost stabilit astfel încât să străbată locurile deosebite ale localităţii. Competiția se va desfășura pe un taseu de 16 km cu diferență de nivel de +700 m.

Startul și Finish-ul vor fi deopotrivă în Budureasa, în fața Căminului Cultural, dar traseul va fi pe drum de asfalt, drumuri forestiere și poteci turistice, care vor fi marcate corespunzător. În caz de vreme nefavorabilă, traseul concursului poate suferi modificări, după cum au mai anunţat organizatorii.

„Vor fi prezenţi la start doi sportivi de la clubul Steaua Bucureşti, un sportiv de la Sighişoara, campion naţional şi campion balcanic la alergare montană şi, bineînţeles, mulţi amatori. Va fi un singur start, pentru fete şi băieţi, la ora 11, vom avea clasamentul general open, la fete şi băieţi, dar şi pe categorii. Premierea va fi oficiată de reprezentanţii comunei Budureasa. Vor fi premii în bani, dar şi în produse tradiţionale ale producătorilor locali”, a declarat Călin Laza, preşedintele ACS Bihorul.

Nu oricine poate participa

De menţionat că la concurs pot participa persoanele care au împlinit 14 ani și sunt apte pentru alergări de anduranță.

Toți competitorii sub 18 ani au nevoie de un acord semnat de un părinte (sau de tutore) în formă scrisă. Sportivii suspendați pentru dopaj nu au drept de participare.

Toți participanții vor semna o declarație pe propria răspundere în care se precizează că au luat la cunoștință regulamentul concursului și faptul că organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru accidente suferite sau pagube produse.

“Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage de la concurs participanții în stare de ebrietate, participanții care se află sub influența substanțelor stupefiante sau sunt în mod vizibil într-o stare precară de sănătate, precum și pe cei care nu au echipament corespunzător”, se arată în regulamentul de concurs.

“Sperăm ca totul să iasă bine la această primă ediţie. Sperăm să continuăm organizarea concursului şi în anii viitori. Cu această ocazie se poate remarca şi localitatea noastră, care are locuri frumoase, care pot fi descoperite de participanţi”, a declarat, la rândul său, Ionuţ Laza, viceprimarul comunei Budureasa.

About Author