Categories Atletism

Au îmbinat utilul cu plăcutul într-o locație perfectă

Desfăşurat pe un traseu ce a măsurat 16 km şi pe o diferenţă de nivel de 700 metri, concursul de alergare montană „Budureasa Mountain Running” a fost o reuşită. Primul care a trecut linia de sosire a fost campionul balcanic la alergare montană Rareş Miklos de la CSM Sighişoara.

Competiţia, organizată de ACS Bihorul Oradea, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Budureasa, a făcut parte dintr-un program de evenimente socio-culturale şi sportive pe care localitatea bihoreană şi-a propus să le găzduiască, după ce a devenit staţiune turistică de interes local, la începutul acestui an.

La concurs s-au înscris 62 de concurenţi din întreaga ţară, dar doar 54 dintre ei au luat startul. Aceştia au urmat un traseu stabilit astfel încât să străbată locurile atractive ale localităţii. Startul și finishul, deopotrivă, au avut loc în fața Căminului Cultural, iar traseul a fost pe drum de asfalt, drumuri forestiere și poteci turistice.

 

Primul care a trecut linia de sosire a fost campionul balcanic la alergare montană Rareş Miklos (foto) de la CSM Sighişoara, care a terminat cursa în o oră, 9 minute şi 2 secunde. El a fost urmat de stelistul Valentin Toma, vicecampion balcanic, care a venit la 4 minute şi 53 de secunde după învingător. Pe locul 3 s-a clasat Ciprian Costin, de la CSS Rădăuţi, în timp ce orădeanul Laviniu Chiş, care reprezintă CSM Craiova, a fost al patrulea. Pe locul 5 s-a situat Marius Adrian Fora, de la Ultrafitness.

 

La feminin, prima a fost Lenuţa Constantin de la CSM Bistriţa, care a încheiat traseul de 16 km în o oră 27 minute şi 31 secunde. Locul II a revenit Lilianei Maria Dragomir, de la ASICS Frontrunners, cu timpul de o oră, 32 de minute şi 22 secunde, iar locul III a fost ocupat de Alina Preda de la ACS Super Sports Club – CSM Caransebeş.

La finalul concursului, organizatorii au acordat premii şi celor mai buni concurenţi la categoriile de vârstă. Astfel, la feminin, la categoria 14-34 ani, podiumul a fost ocupat în întregime de reprezentantele LPS Bihorul Oradea, care în urmă cu o săptămână au devenit campioane naţionale cu echipa la U20. Prima a fost Diana Lukacs, a doua Kiss Kamila, iar a treia Diana Verdeş.

La categoria +35 ani feminin pe locul I s-a clasat Alexandra Ciul din Ineu, urmată de Maria Marta şi Cosmina Danciu din Oradea.

La masculin, la categoria 14-34 ani, pe primul loc s-a situat Francesco Valentin Turta din Rădăuţi, urmat de Ianco Slovak din Cluj şi Beniamin Anton din Timişoara.

La categoria 35-49 ani, primul a fost Iulian Nedelcu de la Mario Sport Club, urmat de orădeanul Ferenc Balog. În fine, la categoria 50-59 ani, primul a fost Istvan Szokolszky de la Ultrafitness – Xterra, urmat de Tudor Octavian Ilea tot de la Xterra Oradea.

O categorie specială a fost rezervată şi concurenţilor localnici. Aici, la feminin a câştigat Valentina Vladica, iar la masculin Florin Bogdan.

„Mă bucur că am putut organiza un astfel de eveniment, mă bucur că nu a plouat, vremea a fost cu noi, participanţii au fost cu noi, comuna a fost cu noi, sponsorii au fost cu noi, toată lumea a fost ok azi la Budureasa. Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest eveniment, sperăm ca la următoarele evenimente pe care le vom avea să fim şi mai bine. Oricum am fost foarte bine la acest eveniment, căruia eu i-aş acorda nota 11”, a declarat, la final, primarul comunei Budureasa, Adrian Magda. De altfel, edilul-şef al comunei, împreună cu viceprimarul Ionuţ Laza şi preşedintele ACS Bihorul, Călin Laza, ajutaţi şi de cunoscutul antrenor orădean Robert Olah au efectuat festivitatea de premiere, care s-a desfăşurat în căminul cultural al localităţii.

ebihoreanul.ro

About Author