Categories Alte sporturi

Sebastian Fudulu și Maxim Țuguleaa au prins podiumul la Bihac

In perioada 22-24 septembrie 2023, in localitatea Bihac (Bosnia & Hertegovina), s-au desfasurat Campionatele Balcanice de Judo Juniori (sportivi sub 21 de ani), competitie la care in acest an au fost prezenti 170 de sportive si sportivi din 9 tari, sambata 23 septembrie desfasurandu-se competitia individuala, iar duminica 24 septembrie desfasurandu-se competitia pe echipe.
Lps-CSS Bihorul Oradea a avut 2 sportivi prezenti in competitia de la Bihac si anume Sebastian Fudulu la categoria 60 kg si Maxim Tugulea la categoria 81 kg, ambii judoka oradeni fiind component ai Lotului National de Juniori, care, desi inca foarte tineri, au avut evolutii bune, reusind in final sa urce amandoi pe treapta a III-a a podiumului de premiere, intrand astfel in posesia medaliilor de bronz la categoriile lor de greutate.
Sebastian Fudulu, a castigat in tururile preliminare meciurile in fata unor sportivi din Muntenegru, apoi din Bosnia&Hertegovina, pierde meciul din semifinala in fata sportivului din Bulgaria, si castiga in fata unui sportiv din Muntenegru, meciul din finala mica, obtinand locul III al categoriei 60 kg si intrand in posesia medaliei de bronz. Este un sportiv foarte tanar si de perspectiva, care mai are inca 2 ani de juniorat.
Maxim Tugulea, campionul national al categoriei in acest an, a avut de asemenea un traseu bun, presarat cu victorii in fata sportivilor din Bulgaria, Turcia si Bosnia&Hertegovina, pierde in semi finala in fata unui sportiv din Kosovo, dar reuseste din nou o victorie in finala mica pentru bronz in fata unui alt sportiv din Bosnia&Hertegovina, reusind astfel sa obtina medalia de bronz a categoriei 81 kg.
Maxim Tugulea a facut parte si din echipa mixta de Judo a Romaniei la categoria 90 kg, care a participat duminica 24 septembrie in competitia pe echipe a Campionatelor Balcanice, unde in urma unor evolutii entuziasmante, echipa Romania a devenit Campioana Balcanica, invingand in finala echipa Muntenegru-lui.
Cei 2 tineri judoka, de mare perspectiva pt judo-ul oradean, Sebastian Fudulu si Maxim Tugulea, sunt elevi si sportivi la LPS-CSS “Bihorul” Oradea, fiind pregatiti de prof. Emil Morar.

About Author