Categories Fotbal

Zi decisivă pentru UTA. Vor juca arădenii pe Iuliu Bodola, DA sau NU

La 9 zile de la debutul lucrărilor de schimbare a gazonului de pe arena „Francisc Neuman”, situația e – oarecum – în grafic. Stratul de iarbă a fost îndepărtat și chiar și împărțit în diferite locații din oraș, s-a scos și mare parte din nisipul special, iar utilajele firmei Sport Fields au dat de țevile de sub gazon.

Călin Bibarț a dat ordin ca sistemele de degivrare și irigare să fie scoase cu mare grijă, în așa fel încât – eventual – să poate fi recompuse pentru alte baze sportive din subordinea Primăriei. „Iarba o recuperăm, la fel și sistemul de irigare, pe care îl vom folosi la bazele noastre sportive. La fel și sistemul de degivrare, dacă se poate recupera o vom face și ne va fi de folos la bazele sportive. Cu siguranță, trebuie să iasă un gazon bun, Aradul și Primăria face toate eforturile – și cu stadionul și cu gazonul – pentru a avea o echipă în prima divizie. Rămâne să confirme echipa și antrenorii că toate aceste investiții ale arădenilor merită. Ne dorim cât mai multe meciuri frumoase la Arad”, spunea edilul Aradului pe 1 octombrie, ziua în care s-a dat start „operațiunii” de înlocuire a gazonului din Calea Aurel Vlaicu.

Cheltuielile sunt împortante, dar arena „Iuliu Bodola” rămâne în pole-position

Până una alta, echipa lui Mircea Rednic va trebui să confirme că merită invesțiile municipalității pe un alt stadion, într-un alt oraș. Clubul anunțase că UTA va disputa la Oradea următoarele partide oficiale, însă acest lucru nu este bătut în cuie încă. După vizita de joi de pe arena „Iuliu Bodola”, „oficialii” arădenilor au aflat că au de făcut o grămadă de lucrări pentru a putea găzdui deja Rapidul pe 20 octombrie, pe vechea arenă din orașul de pe Crișul Repede. Federația și Liga Profesionistă de Fotbal sunt înțelegătoare cu utiștii, au promis omologare provizorie, dar asta nu înseamnă că lucrările urgente pentru instalarea și funcționarea sistemului VAR, de exemplu, nu trebuie făcute și timpul nu este aliatul „roș-albilor”. Închirirea nocturnei mobile nu este nici ea ieftină, în special după data de 1 noiembrie, după ce FC Bihor își dispută meciul cu Dinamo, din Cupă și nu mai are nevoie de ea.

Cei de la UTA se întorc miercuri pe stadionul din Oradea pentru un nouă întâlnire operativă, în urma căreia se va decide dacă e posibil ca lucrările necesare să fie gata până la partida cu Rapidul. În tot acest timp, s-au luat în calcul și alte alternative pentru disputarea a cel puțin șase meciuri oficiale (cu Rapid, Dinamo, Oțelul și Hermannstadt, în SuperLigă și U. Craiova și FC Voluntari, în Cupă), dar tot „Iuliu Bodola” a rămas în pole-position. Oricum, mâine e albă sau neagră, pentru că gruparea arădeană trebuie să anunțe oficial unde o găzdui pe trupa lui Cristiano Bergodi vineri, 20 octombrie, de la ora 21.

 

About Author