Categories Fotbal

S-a dat drumul la spectacol total pe Iuliu Bodola

FC Bihor a făcut scor cu cei de la Cermei: 6-0!

Fotbaliştii de la FC Bihor au făcut scor, sâmbătă, în ultimul joc pe care l-au susţinut pe teren propriu în turul de campionat al Seriei a 8-a a Ligii a III-a.
La Stadionul „Iuliu Bodola”, orădenii au primit replica echipei arădene Gloria Lunca-Teuz Cermei, formaţie pe care au întrecut-o cu 6-0, după ce la pauză roş-albaştrii conduceau cu 4-0.
Aşa după cum o arată şi scorul, jocul a fost dominat cu autoritate de trupa pregătită de Florin Farcaş, care s-a impus după ce golgheterul Sergiu Jurj a reuşit un hat-trick, tânărul Andrei Moga a marcat şi el, dar şi Răzvan Gunie şi Florin Chitaş.

A schimbat sistemul

Antrenorul Florin Farcaş a schimbat sistemul şi a început cu un 4-3-3, care a dat roate rapid, pentru că în minutul 11 FC Bihor a deschis scorul, după ce Andrei Moga l-a învins pe portarul advers cu un şut pe jos din interiorul careului.
Nu au trecut decât două minute, iar Răzvan Gunie a reuşit un eurogol, înscriind cu un şut din voleu, expediat din afara careului, sub transversală.
Peste alte două minute scorul a devenit 3-0 pentru FC Bihor, după ce mingea a fost trimisă la Sergiu Jurj, care a intrat în careu în poziţie centrală şi a şutat pe jos în dreapta portarului, bară-gol.
Dominarea autoritară a echipei orădene s-a mai concretizat cu un gol pe tabela de marcaj, în minutul 28, când Ionuţ Ban a centrat bine de pe partea dreaptă, iar Florin Chitaş a înscris din interiorul careului mic.
Şi la 4-0 echipa orădeană şi-a masat adversarul în jumătatea proprie şi a continuat să fie periculoasă. Astfel, în minutul 34, Vadim Calugher a prins un şut bun de la 22 de metri, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 37, Chitaş a şutat pe jos din 7 metri, dar a reţinut portarul. Un minut mai târziu, Ionuţ Ban a expediat şi el un şut bun de la 25 de metri, dar peste poartă.
Pe finalul primei reprize, Calugher a mai trimis un şut puternic de la 30 de metri, dar a respins portarul, iar în minutul 45 Andrei Moga a trimis şi el periculos din unghi, dar puţin peste poartă.

Nume noi în repriza a doua

S-a intrat în pauză cu 4-0, dar în repriza a doua tot orădenii au început periculos. Nici nu s-a reluat bine jocul şi în minutul 48 Sergiu Jurj a înscris pentru 5-0, după un şut bun al lui Calugher, respins de portar în faţă, până la atacantul orădean, care a marcat cu capul din 6 metri.
Scorul final, 6-0, l-a stabilit acelaşi Sergiu Jurj, care a înscris, după ce Moga a recuperat un balon în preajma careului advers, i-a trimis în poziţie ideală în suprafaţa de pedeapsă lui Sergiu Jurj, care „l-a executat cu sânge rece” pe portarul advers.
În repriza secundă antrenorul Florin Farcaş i-a trimis în teren şi pe jucătorii care până acum au evoluat mai puţin, precum Tamas Paublusztig şi tânărul Andrei Florin Cherman, care este născut în anul 2007 şi care a intrat în locul golgheterului Sergiu Jurj.
De asemenea, a reapărut şi George Cherman, cel care a fost accidentat de la începutul sezonului.
„A fost un joc clar la discreţia noastră. Am avut o echipă care din minutul 1 a încercat să joace aşa cum trebuie să joace, cu foarte multă concentrare, cu foarte multă agresivitate pozitivă, implicare totală în ceea ce înseamnă poziţionarea de joc, construcţia şi momentele de finalizare. Sunt bucuros şi felicit jucătorii că au făcut un meci aşa cum trebuie să-l facă, să arate ca o echipă matură şi care ştie ce vrea”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Gloria Lunca Teuz Cermei 6-0 (4-0)
Au marcat: Andrei Moga (min. 11), Răzvan Gunie (min. 13), Sergiu Jurj (15, 48 şi 64) şi Florin Chitaș (min. 28)
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr (min. 60 T. Paublusztig), R. Facaș – cpt., Al. Stoian (min. 60 L. Ioviță) – R. Gunie, V. Calugher (min. 60 G. Cherman), A. Moga – I. Ban (min. 60 A. Chindlea), Sg. Jurj (min. 78 A. Cherman) şi Fl. Chitaș. Antrenor: Florin Farcaș
Gloria Lunca: I. Balica – D. Balazs (min. 64 Sg. Stamorean), B. Siminiceanu (min. 34 Ssemakula), D. Lazăr, G. Siminic – Ad. Piț (min. 51 A. Hațegan), Wilfred Njindja – C. Gruiescu, R. Țurcanu, A. Bunea (min. 34 L Siel) – A. Sîntean (min. 51 D. Vasilcin). Antrenor: Roland Nagy
Au arbitrat: Nicolae Dragoș Lunca – Bogdan Paul Pojar (ambii din Cluj-Napoca) și Tudor Luca Căpîlna (Dej)

După acest joc, FC Bihor a ajuns la un total de 22 de puncte în Seria a 8-a a Ligii a III-a, fiind liderul autoritar al clasamentului, cu şapte victorii şi un egal în cele opt partide disputate. Orădenii au cu cinci puncte mai mult decât ocupanta locului II, Poli Timişoara, şi cu opt puncte mai mult decât echipa de pe locul III, CSC Peciu Nou.
Pentru roş-albaştri urmează acum două partide în deplasare, pe 21 octombrie cu cei de la Progresul Pecica, în ultima etapă a turului, respectiv pe 28 octombrie, la CSC Peciu Nou, în prima etapă din retur.

About Author