Categories Alte sporturi

Spingboks trece de Franța chiar la ea acasă

Selecţionata Africii de Sud, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de rugby, ediţia 2023, după ce a învins la limită, cu scorul de 29-28 (19-22), naţionala Franţei, gazda competiţiei, duminică seara pe Stade de France, în faţa a 79.486 de spectatori.

Jucătorii Springboks au obţinut victoria la capătul unui meci intens şi spectaculos, în care suspansul a persistat până la ultima acţiune şi care va rămâne cu siguranţă în memoria iubitorilor sportului cu balonul oval.

Neînvinşi de 18 meciuri pe arena lor din Saint-Denis, Les Bleus s-au înclinat în faţa unei echipe experimentate, solide şi ultraeficiente, care a evoluat cu un om mai puţin pe teren, după cartonaşul galben primit de Eben Etzebeth (40).

Franţa, care l-a avut în rândurile sale pe căpitanul Antoine Dupont, revenit după o accidentare la faţă care a necesitat o intervenţie chirurgicală, a marcat trei eseuri pe parcursul primei reprize, la fel ca şi sud-africanii, însă campionii mondiali au mai culcat încă o dată balonul în terenul de ţintă al gazdelor în repriza secundă.

Africa de Sud îşi continuă astfel drumul către cel de-al patrulea titlu mondial din istoria sa, după cele cucerite în 1995, 2007 şi 2019. Însă pentru asta va trebui să treacă mai întâi de Anglia, vineri pe Stade de France, în semifinale.

Pentru Franţa, în schimb, visul de a deveni în premieră campioană a lumii s-a spulberat, după ce s-a oprit din nou în sferturile de finală, la fel ca la ediţiile din 2015 şi 2019.

About Author