Categories Baschet

Ultimele minute au fost decisive

CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 78-74, în cadrul unui meci din programul etapei a 4-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (14.10), la Oradea Arena. Roș-albaștrii au revenit de la -11 și s-au impus în pofida faptului că adversarul a avut 67% la aruncările de două puncte.

Jocul a demarat cu Neal, Năstruț, Pearson, Nicolescu și Freeman. Primele minute au fost aprig disputate, înregistrându-se trei schimbări la conducere și patru situații de egalitate. A urmat un parțial de 0-11 prin intermediul căruia oaspeții s-au desprins pe tabela de marcaj. Formația piteșteană a fost inspirată la intercepție și a profitat de lipsa tranziției defensive pentru orădeni. Scorul la prima pauză a fost de 18-25.

CSM-ul a înscris primele nouă puncte din sfertul al 2-lea și a preluat conducerea prin reușita lui Kris Richard în minutul 14. Oaspeții au reacționat, marcând de trei ori consecutiv din acțiune. Pearson și Richard au ținut Oradea aproape, dar finalul reprizei a evidențiat noi probleme în jocul amfitrionilor. Alb-violeții au plecat la vestiare cu un avantaj de două „posesii lungi”, scor 38-44.

Repriza secundă a început foarte bine pentru echipa antrenată de Cristian Achim. CSM-ul a anulat deficitul și a preluat conducerea pe tabela de marcaj, refuzând să o mai cedeze în sfertul al 3-lea. Nijal Pearson a oferit un nivel foarte bun de combativitate. Gruparea din Pitești a reacționat și s-a apropiat la o singură posesie, continuând să înscrie cu generozitate pe contraatac. Finalul secvenței l-a adus în prim plan pe Toddrick Gotcher, autor a două coșuri de trei puncte prin intermediul cărora scorul a devenit 64-56.

Echipa antrenată de către Nebojsa Vidic a venit la o singură posesie în deschiderea secvenței decisive. CSM-ul a reușit să rămână în avantaj, dar jocul echipei a lăsat în multe rânduri de dorit, cu precădere în ceea ce privește circulația mingii. Roș-albaștrii au avut o seară superioară oponentului la aruncările de trei puncte și la recuperările ofensive, însă Piteștiul a rămas aproape și a reprezentat un pericol major până în ultimul minut. Coșul de trei puncte semnat Toddrick Gotcher a mărit avantajul al cinci puncte, iar de aici Oradea a controlat finalul.

Nijal Pearson a totalizat 21 puncte, 6 recuperări, Toddrick Gotcher a adăugat 16 puncte, iar Kris Richard a bifat 14 puncte, 6 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Naje Smith a reușit 18 puncte, Corey Allen-Williams a adăugat 14 puncte, 5 pase decisive, Nikola Jevtovic a terminat cu 10 puncte, 5 recuperări, iar Raijon Kelly a terminat cu 8 puncte și 10 pase decisive pentru FC Argeș.

CSM CSU Oradea obține cea de-a 2-a victorie consecutivă și are 2-1 la general în Liga Națională de baschet masculin. Următorul meci al roș-albaștrilor are loc miercuri (18.10), ora 19:00, tot la Oradea Arena. Adversar este Patrioti Levice, în prima etapă din FIBA Europe Cup.

 

About Author