Categories Baschet

Orădenii încep să lege victoriile în sezonul regulat

CSM CSU Oradea a învins CSM Constanța, scor 81-75, în cadrul etapei a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc la malul Mării Negre în cursul serii de sâmbătă (21.10).

Partida a demarat cu Neal, Richard, Pearson, Nicolescu și Freeman. Pe parcursul primelor minute de joc s-a consemnat echilibru, protagonistele succedându-se de cinci ori la conducere pe tabela de marcaj. Nivelul de intensitate defensivă și dispoziția de joc a elevilor lui Cristian Achim a fost la nivel optim pe parcursul primei secvențe. Orădenii au beneficiat de zece puncte din partea lui Kris Richard în prima perioadă de joc, încheiată în avantaj de două posesii, scor 24-19.

Roș-albaștrii au intrat în rotație și au beneficiat de contribuții din partea lui Cătălin Baciu și Toddrick Gotcher, precum și de la proaspăt revenitul Donatas Tarolis. Lituanianul a contribuit imediat, ca și cum luna de absență nu ar fi existat. Aruncarea de pe semicerc a lăsat de dorit, dar bihorenii au terminat repriza în avantaj grație prezenței solide în spațiul de trei secunde. Baciu a punctat în ultima secundă pentru a duce scorul la 46-37 în favoarea CSM CSU Oradea, după 20 minute.

Repriza secundă a început cu două reușite de pe semicerc în contul CSM-ului. Avantajul a trecut de zece lungimi, dar echipa gazdă a încercat să reacționeze. Roș-albaștrii au beneficiat de un aport impresionant ca efort și realizări din partea lui Donatas Tarolis, acesta ajutând echipa să se desprindă la 20 de puncte pe tabela de marcaj. Sfertul al 3-lea s-a încheiat cu scorul de 73-54 în favoarea echipei orădene.

Sfertul 4 a consemnat probleme majore în echipa orădeană. Aceasta nu a găsit soluții să pună puncte pe tabela de marcaj, lucru de care a profitat adversarul. Constanța a înscris primele zece puncte ale perioade de joc. Roș-albaștrii nu au marcat deloc timp de mai bine de cinci minute. Kris Richard a înscris un coș de trei puncte, dar continuarea a fost la fel de problematică pentru bihoreni. Constanța a venit la șase puncte în penultimul minut de joc. Defensiva lui Richard a reușit să mențină formația orădeană în avantaj până la finalul confruntării. De notat că Oradea a avut 19 recuperări ofensive și a provocat 24 posesii pierdute echipei adverse în acest meci.

Kris Richard a izbutit 21 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, Erick Neal a totalizat 21 puncte, 9 pase decisive, 3 intercepții, iar Donatas Tarolis a bifat 19 puncte în 17 minute de joc pentru CSM CSU Oradea. Rolland Torok a avut 18 puncte, iar Bryan Griffin a adăugat 13 puncte, 13 recuperări pentru CSM Constanța

Acesta a fost primul meci pentru CSM CSU Oradea susținut în formulă care să-l cuprindă pe Donatas Tarolis după turneul de calificare din Cupa României. În schimb, CSM Constanța a evoluat fără Vytenis Cizauskas și Dragoș Diculescu, doi dintre oamenii de bază ai formației antrenate de Dan Fleșeriu.

CSM CSU Oradea are 3-1 la general în Liga Națională de baschet masculin Getica – ediția 2023/24.

About Author