Categories Fotbal

Florin Farcaș, după remiza cu Dinamo: ”Ne mândrește și ne responsabilizează

După meciul disputat la Oradea, unde miercuri a jucat pe teren propriu și UTA partida cu U Craiova, pierdută de arădeni cu scorul de 0-1, antrenorul FC Bihor a vorbit despre mândrie, onoare, responsabilitate, bucurie, fericire.

”E o mândrie și o onoare pentru noi ceea ce am făcut în această competiție. Sigur că ne mândrește și ne responsabilizează și mai mult pentru ceea ce am arătat și în seara, și la jocul cu Steaua (n.r. – cu FCSB,pierdut cu scorul de 0-2), suntem bucuroși, pentru că ne-am ridicat la valoarea competiției, pot să spune eu. Echipa mea a practicat un joc plăcut, un joc de calitate, pot spune, și de asta nu pot să fiu decât fericit”, a spus, la microfonul DigiSport, Farcaș, care a comentat și faza din minutul 25, când Chitaș a fost faultat în careu de Patriche după ce a șutat puține pe lângă poartă, însă arbitra Alina Peșu nu a remarcat și a lăsat jocul să continue: ”Nu am văzut-o, dar, din informațiile pe care le am, a fost penalty clar. Nu pot să comentez, pentru că nu am văzut, dar, din ce am aflat, se spune că a fost penalty.”

 

Farcaș: ”Am fost destul de bine organizați și cred că am fost egali lui Dinamo în seara aceasta”
Antrenorul echipei FC Bihor a fost întrebat și cât de important a fost prilejul pe care l-a avut prin aceste două jocuri, cu FCSB și Dinamo, de a-și vedea elevii în fața unor adversari mult mai puternici, dar și despre ce obiectivul pe care îl au în acest sezon.

”Pentru noi a fost competiție în care am încercat să ne ridicăm la valoarea ei și să vedem dacă potențialul și calitatea jucătorilor poate să fie cea pe care ne-o dorim noi, pentru că avem un obiectiv, acela de a ne duce cât mai sus în campionat, să prindem play-off-ul, să ne pregătim pentru baraj și, de ce nu, să putem promova.

(n.r. – dacă s-ar fi putut mai mult cu Dinamo) Cu siguranță, pentru că am arătat destul de bine, ne-am creat momente bune de joc, poate dacă am fi înscris primii soarta jocului ar fi fost alta, dar, totuși, trebuie să ținem cont că am jucat cu Dinamo, cu jucători experimentați, de calitate, la nivel de Liga 1, iar noi suntem o echipă de Liga a 3-a. Sigură că am avut și noi limitele noastre din punct de vedere al încrederii, dar eu zic că, per ansamblul jocului, am fost destul de bine organizați și cred că am fost egali lui Dinamo în seara aceasta.

Ne place în nocturnă, dar trebuie să remarcăm, în primul și în primul rând, publicul, care a fost extraordinar. De mult nu am mai văzut ca la Oradea tot stadionul să strige FC Bihor. Ne bucură lucrul ăsta și le mulțumim, pentru că, fără ei, echipa nu ar fi avut această atitudine și acest devotament față de joc. Mă bucur că am putut să mulțumim acest public minunat și frumos. Asta a fost dorința noastră. Nu e ușor să fi angrenat în două competiții, cu un lot nu tocmai numeros, dar am făcut-o tocmai pentru public, pentru că uitați-vă câte sete de fotbal este în Oradea și câtă plecere e de a veni la stadion. Le mulțumim și țin să încercăm de acum încolo să le facem fericite sufletele, pentru că fotbalul la Oradea este iubit”, a mai spus Florin Farcaș.

About Author