Categories Fotbal

Un egal extrem de muncit pentru roș-albaștrii

Dinamo Bucureşti a fost ţinută în şah de formaţia de liga a treia FC Bihor, 1-1 (0-0), vineri seara, la Oradea, într-un meci din Grupa C a Cupei României la fotbal.

Festivitate de premiere la început
Poate și din cauza ploii, spectatorii nu au umplut până la refuz de această dată tribunele stadionului orădean, dar atmosfera a fost frumoasă, mai ales acum când adversara echipei orădene a fost Dinamo București. Au fost din nou momente când tot stadionul a încurajat echipa orădeană, lucru care i-a impulsionat pe jucătorii gazdelor. A fost prezentă însă și o frumoasă galerie a bucureștenilor.

Înainte de startul jocului, conducerea clubului FC Bihor a oferit câteva plachete unor foști componenți ai celor două echipe, Dinamo și FC Bihor, ca jucători sau antrenori. Astfel, președintele George Tătar i-a premiat pe: Claudiu Mutu, care a jucat atât pentru Dinamo, cât și pentru FC Bihor și care în prezent este antrenorul echipei de juniori A a clubului orădean; Costel Orac, fost mare jucător al dinamoviștilor, dar și antrenor al echipei FC Bihor și pe Dorin Mihuț, care a evoluat pentru cele două echipe și care în prezent este și antrenorul secund al bihorenilor. De altfel, Dorin Mihuț a dat și lovitura de start simbolică la acest joc.

Mai buni în prima repriză
Pe un teren ușor moale, după ploaia căzută, jocul a început într-o notă de echilibru, dar cu un FC Bihor mult mai curajos față de disputa din prima etapă cu FCSB.

Prima ocazie a aparținut chiar orădenilor, în minutul 7, când Florin Chitaș a avansat pe centru și a șutat din fața careului, însă pe direcția portarului Golubovic, care a prins fără probleme.
Replica dinamovistă a venit în minutul 16, când Iulian Roșu a executat cu o lovitură liberă din stânga careului orădean, mingea a fost trimisă pe colțul lung, iar Abdallah, nemarcat, a pus latul și a trimis din 6 metri peste poartă, irosind o mare ocazie.

În minutul imediat următor, bihorenii au combinat rapid, mingea a fost întoarsă din marginea careului la Sorian, care a tras de la 20 de metri, dar portarul Golubovic a reținut lângă bară.
În minutul 25 fotbaliștii orădeni au solicitat lovitură de la 11 metri, după ce Florin Chitaș a intrat în careu, în stânga, a avansat și a șutat din fața a doi a adversari, din 9 metri lateral, iar balonul a trecut pe lângă poartă la bara a doua. După ce a șutat însă în minge, Chitaș a fost luat pe sus de Patriche, se impunea penalty, dar arbitra Ionela Alina Peșu din Craiova a rămas fără reacție și a dat doar aut de poartă pentru Dinamo!

Momentele bune ale roș-albaștrilor orădeni au continuat, iar în minutul 29, Călin Jurj a expediat un șut bun de la 22 de metri, portarul Golubovic a ratat intervenția, balonul l-a lovit în piept și a sărit în fața sa, dar s-a repliat rapid și a prins înainte ca Sergiu Jurj să ajungă și să trimită în poartă.

Dinamoviștii au revenit în atac spre finalul primei reprize, iar în minutul 33, Bena a pasat pe culoar, pe centru, Bani a scăpat singur spre careu, a făcut însă o preluare prea lungă și portarul orădean Pînzariu a ieșit pentru a respinge și îndepărta pericolul.

În minutul 36, FC Bihor a declanșat un contraatac, prin Ionuț Ban, care a scăpat în dreapta și a pasat ușor în spate, iar Răzvan Gunie a reluat din poziție dificilă pe lângă poartă, din 7 metri, la colțul scurt.
La pauză s-a intrat la egalitate cu scor alb, 0-0, dar după o primă repriză în care FC Bihor a fost echipa mai periculoasă.

Alex Popa înscrie primul gol din grupă pentru FC Bihor
În partea a doua, dinamoviștii au început mai bine și la doar trei minute de la reluare, în minutul 48, au deschis scorul. Bani a executat periculos, pe poartă, la colțul scurt, o lovitură liberă din dreapta careului, Miahi Pînzariu a fost surprins, a respins în față de lângă bară, iar Ricardo Grigore a împins mingea în plasă din două încercări, din 2-3 metri.

În ultimele 20 de minute, fotbaliștii bihoreni au început să fie din nou periculoși, iar în minutul 71, Ioviță a expediat un șut spre poartă, dar portarul Golubovic nu a avut nicio emoție și a prins.

În minutul 83, Bihorul a reușit golul mult dorit de suporteri. Ricardo Grigore a respins greșit din fața propriului careu, spre poarta sa, iar tânărul fundaș central Alexandru Popa, trimis de această dată în atac, a ajuns primul înaintea lui Patriche și a trimis cu piciorul drept, din 13 metri central, înscriind lângă bara din stânga. Tribuna a explodat, iar elevii antrenorului Florin Farcaș au prins și mai mult curaj.

Portarul orădenilor Mihai Pînzariu a avut și el o prestație bună, cum s-a întâmplat și în minutul 86, când a parat cu piciorul stâng, ca la handbal, din fața lui Denis Politic, jucător dinamovist care a rămas singur în dreapta și a șutat din 8 metri.

Meciul s-a încheiat apoi cu scorul de 1-1, iar publicul orădean a aplaudat la scenă deschisă evoluția favoriților, în timp ce aceștia au făcut un tur al stadionului, pentru a le mulțumi suporterilor.

Declarație Florin Farcaș:
„A fost un joc atractiv, un joc plăcut, ambele formații au încercat să ducă jocul spre victorie. Am fost o primă repriză bună a noastră, cu două – trei momente când puteam să valorificăm și să ducem jocul la pauză în favoarea noastră. A doua repriză putem spune că a fost poate mai spectaculoasă decât prima, pentru că deși adversarul a înscris, speranța noastră de a înscrie și de a aduce bucurie publicului, s-a materializat și, sigur că, de aici a reieșit un joc frumos, plăcut ochiului”, a precizat la finalul partidei tehnicianul formației FC Bihor.

Dinamo, care are doar două puncte, va juca în ultima etapă cu Oţelul Galaţi.

„Ne aşteptam să câştigăm. Din păcate am ratat foarte multe şanse de a face 2-0. Este un rezultat ruşinos pentru noi, pare că suntem într-o pasă în care nimic nu ne iese. Băieţii sunt foarte supăraţi, foarte trişti. Cum să fie altfel după un egal cu o echipă de liga a treia? Tradiţia acestui club ne obliga să trecem de aceste grupe. Nu vreau să vorbesc în momentul ăsta de transferuri pentru că nu s-a terminat prima parte a acestui tur de campionat şi nu ar fi corect să vorbesc despre asta acum”, a declarat Ovidiu Burcă.

Echipa Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate vineri seara, în deplasa

Rezultate:
Grupa A
Marţi
Corvinul 1921 Hunedoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-0 (0-0), Stadion ”Michael Klein” – Hunedoara
A marcat: Antonio Manolache (57).
Arbitru: Robert Avram (Piteşti); arbitri asistenţi: Florin Pucheanu (Ulmi/Dâmboviţa), Cristian Daniel Ilinca (Craiova); al patrulea oficial: Dan Ştefan Buzărnescu (Craiova)
Observatori: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe) – CCA, Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti) – FRF

Chindia Târgovişte – ACS Petrolul 52 Ploieşti 0-2 (0-1), Stadion ”Eugen Popescu” – Târgovişte
Au marcat: Ghiorghi Abuaşvili (20), Marian Huja (88).
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Nicuşor Marin (Suseni/Argeş), Daniel Vlase (Galaţi); al patrulea oficial: Marius Naidin (Piteşti)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – CCA, Daniel Miodrag Mihai (Bucureşti) – FRF

Miercuri
Progresul Pecica – AFC Hermannstadt 0-6 (0-3), Stadion Progresul – Pecica
Au marcat: Ruben Fonseca (23, 45+1), Ciprian Biceanu (32), Cristian Neguţ (52 – penalty), Alexandru Oroian (69), Gabriel Iancu (76).
Arbitru: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); arbitri asistenţi: George Suciu (Câmpia Turzii), Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Claudiu Gaitin (Timişoara)
Observatori: Nicolae Grigorescu (Timişoara) – CCA, Cristian Emil Gîţ (Deva) – FRF

Clasament
loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Petrolul Ploieşti 2 2 0 0 4-1 6
2. Corvinul Hunedoara 2 2 0 0 3-0 6
3. AFC Hermannstadt 2 1 1 0 7-1 4
4. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 0 1 1 1-2 1
5. Progresul Pecica 2 0 0 2 1-6 0
6. Chindia Târgovişte 2 0 0 2 0-4 0

Grupa B
Miercuri
CSA Steaua Bucureşti – FC Rapid Bucureşti 0-0, Stadion – Bucureşti
Arbitru: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenţi: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea), Ionuţ Traian Neacşu (Bucureşti); al patrulea oficial: Valentin Porumbel (Olteniţa)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) – CCA, Vlad Căluşer (Bucureşti) – FRF

Joi
CSM Alexandria – FC Botoşani 2-1 (0-1), Stadion Municipal – Turnu Măgurele
Au marcat: Mihai Gîdea (49), Eduard Sîrbu (90+3), respectiv Alin Şeroni (21 – penalty).
Arbitru: Claudiu Marcu (Constanţa); arbitri asistenţi: Alexandru Filip (Constanţa), Doru Zamfir (Slatina); al patrulea oficial: Bogdan Neculcea (Bucureşti)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) – CCA, Dragoş Ionescu (Bucureşti) – FRF

FC Universitatea Cluj – CFR 1907 Cluj 1-1 (1-0), Cluj Arena – Cluj-Napoca
Au marcat: Anton Kresic (41, autogol), respectiv Daniel Bîrligea (66).
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Ciprian Florin Danşa (Satu Mare); al patrulea oficial: Florin Andrei (Târgu Mureş)
Arbitru video: Cătălin Popa (Piteşti); arbitru asistent video: Romică Bîrdeş (Piteşti)
Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) – CCA, Victor Radu (Bucureşti) – FRF

Clasament
loc echipa M V E Î GM-GP P
1 CFR 1907 Cluj 2 1 1 0 4-2 4
1 Universitatea Cluj 2 1 1 0 4-2 4
3 Rapid 2 1 1 0 3-1 4
4 CSM Alexandria 2 1 0 1 3-4 3
5 CSA Steaua 2 0 1 1 1-3 1
6 FC Botoşani 2 0 0 2 2-5 0

Grupa C
Marţi
Oţelul Galaţi – FCSB 1-1 (0-0), Stadion Oţelul – Galaţi
Au marcat: Ariel Lopez (90), respectiv Alexandru Băluţă (76).
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Andrei Moroiţă (Ploieşti)
Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru asistent video: Vlad Băban (Iaşi)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Mihai Andrieş (Bucureşti) – FRF

Miercuri
SCM Zalău – FC U Craiova 1948 0-1 (0-1), Stadion Municipal – Zalău
A marcat: Andrea Padula (23).
Arbitru: George Cătălin Roman (Timişoara); arbitri asistenţi: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare), Cosmin Bojan (Târgu Mureş); al patrulea oficial: Dragoş Nicolae Lunca (Cluj-Napoca)
Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) – CCA, Cristian China (Baia Mare) – FRF

Vineri
FC Bihor Oradea – Dinamo Bucureşti 1-1 (0-0), Stadion ”Iuliu Bodola” – Oradea
Au marcat: Andrei Popa (84), respectiv Ricardo Grigore (48).
Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); arbitri asistenţi: Adrian Popescu (Craiova), Daniela Constantinescu (Craiova); al patrulea oficial: Mircea Ardelean (Arad)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – CCA, Marius Claudiu Ştefan (Orăştie) – FRF

Clasament
loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Oţelul Galaţi 2 1 1 0 5-2 4
2 FCSB 2 1 1 0 3-1 4
3 FC U 1948 Craiova 2 1 1 0 2-1 4
4 Dinamo 2 0 2 0 2-2 2
5 FC Bihor 2 0 1 1 1-3 1
6 SCM Zalău 2 0 0 2 1-5 0

Grupa D
Miercuri
CS Tunari – FC Voluntari 1-1 (0-0), Stadion Central Arsenal – Tunari
Au marcat: Luca Mitrică (84), respectiv Patricio Matricardi (64).
Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); arbitri asistenţi: Stelian Slabu (Braşov), Florin Iftode (Târgu Bujor); al patrulea oficial: Dorin Burloiu (Galaţi)
Observatori: Nicolae Marodin (Bucureşti) – CCA, Ionuţ Sebastian Dragomir (Gălbinaşi/Buzău) – FRF

AFC UTA Arad – Universitatea Craiova 0-1 (0-0), Stadion ”Iuliu Bodola” – Oradea
A marcat: Alexandru Mateiu (80).
Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca), Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj); al patrulea oficial: Rareş George Vidican (Satu Mare)
Arbitru video: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitru asistent video: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)
Observatori: Marcel Savaniu (Satu Mare) – CCA, Mihai Duras (Bucureşti) – FRF

Joi
Gloria Buzău – FC Farul Constanţa 1-0 (0-0), Stadion Gloria – Buzău
A marcat: Valentin Dumitrache (86).
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş); arbitri asistenţi: Cosmin Vatamanu (Bucureşti), Mihăiţă Necula (Bucureşti); al patrulea oficial: Valentin Naidin (Turnu Măgurele)
Observatori: Cristina Babadac (Reşiţa) – CCA, Marin Iancu (Urziceni) – FRF

Clasament
loc echipa M V E Î GM-GP P
1 FC Voluntari 2 1 1 0 3-1 4
2 Universitatea Craiova 2 1 1 0 2-1 4
3 UTA Arad 2 1 0 1 2-2 3
3 Gloria Buzău 2 1 0 1 2-2 3
5 CS Tunari 2 0 2 0 2-2 2
6 Farul Constanţa 2 0 0 2 0-3 0

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală (1A – 2B, 1C – 2D, 1D – 2C, 1B – 2A).

Legendă: M – meciuri, V – victorii, E – egaluri, Î – înfrângeri, GM – goluri marcate, GP – goluri primite, P – puncte

About Author