Categories Baschet

O înfrângere care reduce drastic șansele de calificare

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Legia Varșovia, scor 79-90, în cadrul etapei a 3-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Partida a avut loc în capitala Poloniei, miercuri (01.11).

Partida a început cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Freeman. După un start echilibrat, formația gazdă a reușit să se desprindă, profitând din plin de problemele cu greșelile personale înregistrate de orădeni. Roș-albaștrii au ratat numeroase aruncări deschise și au fost depășiți de mai multe ori de adversarul direct în apărare individuală. Antrenorul Cristian Achim a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste la adresa arbitrilor. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 23-19 în favoarea celor de la Legia.

Secvența a 2-a a consemnat momente de joc bune pentru formația bihoreană, dar și destule situații în care defensiva CSM-ului a fost depășită pe partea opusă blocajului. Polonezii au rămas în avantaj, însă Oradea a avut mai multe oportunități de a egalat. Le-a irost pe toate, în timp ce amfitrionii au găsit noi soluții de a se desprinde. Repriza s-a încheiat cu scorul de 45-38.

Sfertul al 3-lea a început mult mai bine pentru formația oaspete. Orădenii s-au apropiat la o posesie și au avut șansa de a egala însă nici de această dată nu au reușit să fructifice ocazia avută. Au urmat noi decizii de fault în atac la blocaj împotriva oamenilor mari de la CSM Oradea, lucru aproape deloc întâlnit anterior de echipa noastră în trecut cu asemenea frecvență. Erick Neal a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în această perioadă de joc. Legia a reușit să desprindă la peste zece lungimi, dar ultimele puncte ale perioadei au purtat semnătura lui Gotcher. Scorul cu zece minute rămase pe ceas a fost de 66-57.

Nijal Pearson a ieșit la rampă de mai multe ori la finalizare în debutul sfertului decisiv, dar Legia a oferit răspuns de fiecare dată, menținând un ecart semnificativ pe tabela de marcaj. Christian Vital a pedepsit cu regularitate defensiva orădeană ajungând la 30 puncte marcate în condițiile unor acțiuni, cu precădere, individuale. De altfel, apărarea orădeană nu a avut perioade în care să reușească să limiteze atacul Legiei. Finalul jocul a fost controlat de către polonezi.

Donatas Tarolis a totalizat 23 puncte, Nijal Pearson a adăugat 20, iar Erick Neal a livrat 10 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Christian Vital a avut 30 puncte, iar PJ Pipes Jr a adăugat 16 pentru Legia Varșovia.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 1-2 la general și se află pe locul 3 în Grupa J la jumătatea acestei faze din FIBA Europe Cup. Următorul meci al echipei orădene are loc sâmbătă (04.11), la Ploiești, în Liga Națională Getica 95.

About Author