Categories Baschet

Au început să lege victoriile în stil de mare echipă

CSM CSU Oradea a învins CSM Petrolul Ploiești, scor 85-62, în cadrul etapei a 7-a din Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (04.11), la Sala Olimpia din Ploiești.

Jocul a început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. CSM-ul s-a instalat la conducere, având un nivel de precizie superior la aruncările de la distanță. Kris Richard s-a evidențiat la început, însă treptat au ieșit la rampă Donatas Tarolis, Erick Neal, precum și pivoții Freeman și Baciu. Apărarea precisă și jocul eficient pe tranziție au desprins CSM-ul la 27-11 după zece minute.

Avantajul a urcat la 22 lungimi după ce formația orădeană a înscris primele cinci puncte din sfertul al 2-lea. Nikola Markovic a ieșit în evidență cu un serviciu de excepție pentru Cătălin Baciu. În continuare, CSM CSU Oradea a dominat lupta la recuperare și a avut procentaj superior la aruncările din acțiune. În schimb, roș-albaștrii au avut probleme la linia de pedeapsă, iar repriza s-a terminat cu greșeli din partea oaspeților în ambele faze. După 20 minute de joc scorul a fost de 48-31.

Repriza secundă a început favorabil prahovenilor. Aceștia au expus apărarea relaxată a CSM-ului. Astfel, CSM Petrolul Ploiești s-a apropiat la 11 lungimi, iar Erick Neal a luat loc pe bancă după ce a comis a 3-a greșeală personală. Antrenorul Achim a cerut timp de odihnă, roș-albaștrii reușind să reacționeze. Donatas Tarolis a impresionat din nou la finalizare, iar Kris Richard și Bobe Nicolescu au contribuit la rândul lor. Scorul după 30 minute de joc a fost de 70-49 în favoarea orădenilor.

Sfertul 4 a început cu o reușită semnată Nikola Markovic, dar continuarea a fost favorabilă adversarilor. Aceștia au înscris de două ori consecutiv de la mare distanță pentru a-l determina pe antrenorul orădenilor să mai solicite un timp de odihnă. Gotcher a spart gheața după reluare, iar Neal s-a servit pe Baciu de mai multe ori în spațiul de trei secunde pentru a reface avantajul de peste 20 lungimi. Finalul partidei a fost controlat de orădeni.

Donatas Tarolis a totalizat 20 puncte, 4 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 14 puncte, 8 recuperări, Kris Richard a bifat 12 puncte, 4 pase decisive, iar Erick Neal a terminat cu 9 puncte și 11 pase decisive pentru CSM CSU Oradea.

Este a 5-a victorie consecutivă pentru CSM CSU Oradea în Liga Națională. Roș-albaștrii au 5-1 la general și se menține în zona superioară a clasamentului din Conferința B.

About Author