Categories Alte sporturi

Podiumul, deocamdată un obietiv pentru judoka Alex Creț

La Montpellier, Franța, s-au desfășurat in zilele de 3-5 noiembrie, Campionatele Europene Individuale de Judo Seniori, competiție la care a fost prezent și judoka orădean, legitimat la CSM Oradea, Alex George Cret (21 ani) in cadrul categoriei 90 kg.
In urma unei evolutii bune in care a obținut 2 victorii importante in fata britanicului McWatt și a bulgarului Ivanov, Alex George Cret a terminat competiția pe locul 7, fiind din păcate învins in sferturi de finala de turcul Zgank și in recalificări pentru intrare in finala mică, de ungurul Toth, 2 sportivi foarte experimentați și cu un bogat palmares, care in final au obținut amândoi medaliile de bronz la ediția din acest an a Europenelor de seniori, competiție la care au participat 386 de sportivi di 46 de țări.
Astfel, Alex George Cret, pregătit atât la club, cât și la Lotul Olimpic de antrenorii orădeni Emil Morar și Dan Fasie, repeta performanța de anul trecut de la Europenele de la Sofia, când a terminat de asemenea tot pe locul 7 competiția.
Alex George Cret se afla in “cărți” in lupta de calificare la JO Paris 2024, unde își dorește cu ardoare sa participe, dar și sa obțină o medalie.
El urmează sa mai participe anul acesta și in prima jumătate a anului viitor la o serie de turnee de Grand Prix și Grand Slam, din circuitul World Judo Tour, in vederea acumulării de puncte care sa-i asigure in final participarea la JO Paris 2024.

About Author