Categories Baschet

CSM-ul se mobilizează și câștigă în Slovacia

CSM CSU Oradea a învins în deplasare formaţia slovacă Patrioti Levice, cu scorul de 82-65 (23-14, 17-24, 22-12, 20-15), miercuri seara, într-un meci din Grupa J a competiţiei masculine de baschet FIBA Europe Cup.

Vicecampioana României şi-a luat revanşa după ce a pierdut cu 91-93 în meciul de debut în grupă, la Oradea. A doua sa victorie o menţine în cursă pe echipa antrenată de Cristian Achim pentru calificarea în faza următoare a competiţiei.

În meciul de la Levice, CSM CSU Oradea a dominat jocul, cu excepţia sfertului al doilea, cedat la o diferenţă de şapte puncte.

Cel mai bun jucător al orădenilor a fost pivotul Cătălin Baciu, cu 14 puncte, 13 recuperări, dar evoluţii apreciate au avut şi Erick Neal, 17 p, 6 pase decisive, Nijal Pearson, 17 p, 5 rec, Donatas Tarolis, 13 p, 5 rec, 4 pd.

De la gazde s-au remarcat Aaron Wheeler, 21 p, 6 rec, 3 pd, şi Jalen Adaway, 20 p.

În alt meci, tot miercuri, Legia Varşovia a dispus de Kataja Basket cu 89-85, în Finlanda.

Legia conduce în grupă, cu 8 puncte, urmată de CSM CSU Oradea, 6 puncte, Patrioti Levice, 6 puncte, Kataja Basket, 4 puncte. În optimile de finală se califică cele zece câştigătoare ale grupelor şi cele mai bune şase echipe de pe locurile secunde.

CSM CSU Oradea va juca ultimele două meciuri din grupă pe teren propriu, cu Kataja Basket, pe 15 noiembrie, şi cu Legia, pe 22 noiembrie.

About Author