Categories Polo

Au forțat victoria încă din debutul jocului

CSM Oradea a înregistrat o nouă victorie în Superliga Națională de polo pe apă – ediția 2023/24. Formația antrenată de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor a învins Dinamo București, scor 15-5, în cadrul etapei a 5-a din sezonul regulat.

Confruntarea a avut loc la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, în cursul zilei de sâmbătă (11.11). Jocul a fost controlat de orădeni, aceștia desprinzându-se la patru lungimi pe parcursul primelor opt minute. Avantajul a continuat să crească, scorul la jumătatea meciului fiind de 8-3.

Repriza a 3-a a consemnat un nou forcing al orădenilor, aceștia marcând de cinci ori fără să primească vreun gol, astfel încât diferența a urcat la zece lungimi. Acest ecart s-a consemnat la final, ultimele opt minute încheindu-se la egalitate, ambele protagoniste având câte două reușite.

Istvan Szabo și Filip Gardasevic au înscris de câte 4 ori, Levente Vancsik a punctat de două ori, iar David Belenyesi, Petar Velkic, Vlad Dragomirescu, Ferenc Czenk și Bogdan Remeș au avut câte un gol marcat pentru CSM Oradea. De cealaltă parte, cinci jucători au avut câte o reușită în contul lui Dinamo București.

Cu această ocazie s-a consemnat revenirea în bazin, la un meci oficial, a lui Tiberiu Negrean. Experimentatul jucător de la CSM Oradea a încasat o lovitură în față la meciul din finala Cupei României, desfășurat în urmă cu aproape două luni.

CSM Oradea are șase victorii din tot atâtea partide disputate în actuala ediție de campionat. Roș-albaștrii au disputat un meci în devans, contând pentru returul Superligii Naționale. Echipa pregătită de Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor mai are două jocuri din tur, adversari fiind CSU Oradea și Steaua București.

About Author