Categories Baschet

Un succes cu consecințe importante pe viitor

CSM CSU Oradea a învins CSM Focșani, scor 85-76, în cadrul etapei a 8-a din Liga Națională Getica 95 la baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (11.11), la Oradea Arena.

Partida a început cu Neal, Richard, Pearson, Nicolescu și Tarolis. Focșănenii au marcat primii, cele două protagoniste succedându-se de trei ori la conducere. De asemenea, s-a consemnat un rezultat de egalitate, însă CSM-ul a trecut la conducere prin cele trei reușite de pe semicerc semnate Nijal Pearson. Echipa din Focșani a rămas aproape, oferind o replică solidă. Scorul după zece minute de joc a fost de 19-16.

Oaspeții au marcat primele patru puncte ale secvenței a 2-a pentru a veni încă o dată în avantaj pe tabela de marcaj. Jocul orădenilor nu a strălucit nici în continuare, dar ei au trecut în avantaj grație unui număr mare de reușite de pe semicerc. Nivelul de apărare nu a fost foarte bun, roș-albaștrii intrând devreme în penalizare. Finalul reprizei a aparținut amfitrionilor, aceștia desprinzându-se la 46-37.

Repriza secundă a început cu un forcing din partea CSM-ului. Reușitele de la distanță au continuat, iar ecartul a urcat la 18 lungimi, dar vizitatorii au reacționat. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu o revenire a echipei din Focșani, aceasta apropiindu-se din nou la mai puțin de zece puncte, scor 64-56.

Ultimele zece minute au fost controlate de formația orădeană. Aceasta a rămas în avantaj pe tabela de marcaj în pofida unei replici solide și constante oferite de formația oaspete/ De altfel, echipa din Focșani a terminat meciul cu avantaj la recuperare și cu procentaj superior la linia de pedeapsă, respectiv la aruncările de trei puncte.

Nijal Pearson a totalizat 25 puncte, 4 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 18 puncte, 14 recuperări, iar Erick Neal a livrat 15 puncte, 7 pase decisive pentru învingători. De cealaltă parte, Derryck Thornton a reușit 19 puncte, 4 pase decisive, Sherwood Brown a adăugat 18 puncte, 5 recuperări, iar Konstiantyn Anikiienko a terminat cu 11 puncte pentru CSM Focșani.

Nikola Markovic a absentat din angrenajul echipei. El a fost diagnosticat cu fractură de oase metatarsiene și va avea piciorul imobilizat pentru următoarele trei săptămâni. Ulterior va începe procesul de recuperare.

Astfel, CSM CSU Oradea a ajuns la șase victorii consecutive și are un bilanț general de 6-1 în Conferința B din Liga Națională.

About Author