Categories Baschet

De voie și de nevoie, CSM-ul face prima mișcare

Jonathan Harold Arledge este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Stabilit în capitala SUA, Washington DC, în vârstă de 32 ani, acesta evoluează la pozițiile 4-5 și este jucător de mână stângă. Arledge se află la primul angajament în România. El măsoară 2.07 metri și a evoluat ultima dată pentru Goyang, în Coreea de Sud.

Noul jucător al roș-albaștrilor a absolvit liceul KIMA în 2010 și universitatea Old Dominion cinci ani mai târziu. Între 2010 și 2014 a jucat pentru George Mason, iar în stagiunea 2014/15 a activat pentru Old Dominion. De altfel, cariera profesionistă a lui Arledge a demarat în anul în care a absolvit universitatea.

El a jucat pentru Boncourt (Elveția), BA Latina și Piacenza (Italia), Ventspils (Letonia), Cholet (Franța), Guelph (Canada), Peristeri (Grecia) și Porto (Portugalia). Arledge a jucat împotriva lui CSM CSU Oradea în ediția 2021/22 din FIBA Europe Cup.

În sezonul 2022/23, Jonathan a jucat 40 meciuri în Korean Basketball League. A avut 30 apariții pentru Goyang și 10 pentru Seoul Thunders. A avut medii statistice de 7.7 puncte, 3.1 recuperări, 0.9 pase decisive în 14.1 minute pentru 5.6 la eficiență. De-a lungul experienței coreene, Arledge a înscris 49 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 35%.

Arledge este component al echipei naționale a Libanului. El a evoluat în calificările FIBA Basketball World Cup 2023 pentru această reprezentativă.

Jonathan Harold Arledge va sosi în România pe parcursul următoarelor zile. El nu a evoluat într-un meci oficial din luna Aprilie anul curent. Va fi supus examenului medical, după care va începe activitatea alături de noii săi colegi de echipă.

About Author