Categories Alte sporturi

Mihuţa Karina de la Crişul, campioană naţională la K1

 

Sâmbătă, 25 noiembrie Complexul Sportiv Apollo din Bucureşti, a găzduit Campionatul naţional de Kempo K1, competiţie organizată de către Federaţia Română de Kempo (preşedinte Amatto Zaharia). La startul acestei competiţii care a strâns 716 sportivi de la 62 de cluburi din ţara, s-au aflat şi cluburile orădene Crişul (director Pető Dalma Csilla) cu o sportivă, respectiv King do-Lions (preşedinte Tulkos Romeo) cu doi sportivi.
Mihuţa Karina, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Crişul Oradea (antrenor Tulkos Romeo), a concurat la categoria de juniori feminin 16-18 ani / -65 kg, unde după două victorii a întâlnit-o în finală pe campioana europeană din acest an la probele de full-contact, submission şi knockdown , Neagu Ştefania din Slobozia, cu care a avut un meci foarte greu , ambele sportive având experienţă şi un nivel valoric foarte ridicat, cucerind astfel titlul de “campioană naţională”. Este de menţionat faptul că, Mihuţa la acest campionat a concurat la categoria de greutate de -65 kg, ea fiind la -60 kg.
Cei doi sportivi ai clubuui King do-Lions pregătiţi de către instructorul Magyar Zsolt, deşi au avut o evoluţie foarte bună, nu au reuşit să se califice în primii trei sportivi, fiind vorba de Gellért Máté (16-18 ani/-80 kg) şi Barbur Dragoş (14-15 ani / -55 kg), ei aflându-se pentru prima dată la Campionatul naţional de kempo K1.

About Author