Categories Fotbal

Și-au respectat blazonul în fața unui adversar limitat

Victorie cu 4-1 la Socodor, iar FC Bihor este calificată deja în play-off şi rămâne singura echipă neînvinsă din Liga a III-a!

Fotbaliştii de la FC Bihor au obţinut o victorie clară clară, sâmbătă, în deplasare, pe terenul celor de la CS Socodor şi, cu patru etape înainte de încheierea sezonului regular, şi-au asigurat matematic calificarea în play-off-ul Seriei a 8-a a Ligii a III-a.
Roş-albaştrii s-au impus cu scorul de 4-1, după ce în minutul 10 conduceau deja cu 2-0, iar la pauză aveau 3-1.
Pe lângă cele patru goluri, elevii antrenorului Florin Farcaş au mai ratat însă o serie de ocazii clare, multe dintre ele din poziţie de singur cu portarul. Golgheterul echipei, Sergiu Jurj, şi-a făcut din nou din plin datoria, reuşind să înscrie de trei ori. Primul gol al orădenilor a purtat însă semnătura tânărului Andrei Moga.
Echipa medicală a clubului bihorean a reuşit să îl recupereze pe mijlocaşul Vadim Calugher, care înainte era dat indisponibil, iar acesta a evoluat titular.

Început furtunos

Nu a început bine partida şi FC Bihor a înscris primul gol. În minutul 5, după o acţiune pe partea dreaptă, purtată de Sergiu Jurj şi Ionuţ Ban, mingea a fost trimisă către Bogdan Vasile, care a verticalizat în interiorul careului, printre fundaşii adverşi, iar Andrei Moga, din şapte metri, a înscris la colţul scurt.
Peste alte cinci mintute FC Bihor a urcat scorul la 2-0, după o incursiune pe stânga a lui Florin Chitaş. El a schimbat partea, pentru Ionuţ Ban, care a trimis în interiorul careului, iar atacantul Sergiu Jurj nu a iertat şi a înscris.
La 2-0, orădenii au avut alte ocazii clare, Ionuţ Ban, singur cu portarul, dar şi Florin Chitaş, din faţa porţii, nu au reuşit să fructifice. Ocaziile s-au răzbunat şi, în minutul 26, gazdele au redus din handicap, printr-un gol marcat de fundaşul central Bogdan Ţoca.
Scorul pauzei l-a stabilit Sergiu Jurj, cel care a fructificat centrarea de pe stâna a lui Florin Chitaş, în minutul 38.
Andrei Moga şi-a mai trecut şi el în cont o bună ocazie, dar la vestiare s-a intrat cu 3-1 pentru FC Bihor.
În repriza a doua, ocaziile uriaşe ale roş-albaştrilor au continuat, Sergiu Jurj, din opt metri nu a reuşit să îl învingă pe portar, dar totuşi a marcat în minutul 53, după o acţiune purtată de acelaşi Florin Chitaş în bandă stângă şi o minge trimisă în careu, iar, ca un adevărat golgheter, Sergiu Jurj a înscris din aproximativ opt metri.
Şi la acest scor ocaziile orădene au continuat, dar nu s-a mai schimbat nimic la scor, cu toate că Vadim Calugher a scăpat singur cu portarul la 7 metri, Chitaş a scăpat şi el singur cu Lucian Mucha, iar Ionuţ Ban a reluat cu capul din 4 metri, la rădăcina barei.

Ne-am distanţat din nou în fruntea clasamentului

S-a terminat 4-1 pentru FC Bihor, iar echipa orădeană s-a distanţat din nou la şase puncte în fruntea clasamentului, după ce, tot sâmbătă, CSC Peciu Nou a pierdut jocul de acasă cu Progresul Pecica, scor 1-2.
„A fost un meci la discreţia noastră, chiar dacă am avut o suprafaţă de joc nu tocmai adecvată evoluţiei noastre, dar, una peste alta, suntem bucuroşi că am câştigat, după o partidă clar dominată de către noi, cu foarte multe ocazii pe care le-am avut. Am început, ca de obicei, furtunos, am înscris în zece minute două goluri, dar până în minutul 30 puteam urca scorul mult mai mult. Însă, până la urmă, importante sunt cele trei puncte şi mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, pentru că suprafaţa de joc a fost foarte grea. Ne bucurăm şi pentru Sergiu Jurj, pentru că atacantului îi stă bine să marcheze. A făcut un joc bun şi a făcut exact ceea ce trebuie să facă un atacant, un pur atacant, care stă în poziţie centrală tot timpul. Jocul nostru a fost bine dezvolat în benzi, am creat de foarte multe ori superiortăţi, am avut ocazii mari. Atacantul a marcat, dar un pic mă nemulţumeşte cei care vin din lina a doua, pentru că au avut şi ei ocazii, însă până la urmă important este că am câştigat”, a declarat, la finalul partidei antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş-

Calificarea în play-off, asigurată

Cu 34 de puncte în fruntea clasamentului, FC Bihor este calificată deja în play-off-ul Seriei a 8-a  Ligii a III-a, întrucât echipa de pe locul 5, care este Phoenix Buziaş, are 21 de puncte, iar în cele patru etape care au mai rămas de disputat mai sunt în joc doar 12 puncte.
Mai mult decât atât, după 14 etape în actualul sezon al Ligii a III-a, formaţia ordeană a rămas singura echipă neînvinsă din toate cele zece serii, pentru că în acest weekend a pierdut şi CSM Deva, formaţie care şi ea nu cunoscuse gustul amar al înfrângerii în acest sezon, până sâmbătă, când a pierdut la Şimian, cu 1-3.
În Seria a 8-a, Poli Timişoara a câştigat jocul de acasă cu Avântul Periam cu 5-2 şi a urcat din nou pe poziţia a doua a clasamentului, dar la şase puncte în urma orădenilor.

CS Socodor – FC Bihor Oradea 1-4 (1-3)
Au marcat: Bogdan Ţoca (min. 26) / Andrei Moga (min. 5) şi Sergiu Jurj (10, 38 şi 53)
CS Socodor: Lucian Mucha – Teodor Turcuş, Ioan Ghermeş, Bogdan Ţoca, Ciprian Covaci (min. 46 David Covaci), Florin Mintaş (min. 46 George Pirtea), Daniel Clej (min. 65 Eric Caia), Alexandru Lezeu (min. 75 Cristian Călău), Andrei Serengău (min. 70 Vlad Flueraş), Alin Ciornei şi Lucan Cânpan. Antrenor: Gheorghe Cameniţă.
FC Bihor: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Sergiu Bactăr (min. 46 Loren Ioviţă), Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian – Vadim Calugher (min. 62 George Cherman), Bogdan Vasile – Ionuţ Ban, Andrei Moga (min. 70 Andrei Chindlea), Florin Chitaş (min. 83 Alexandru Sorian) – Sergiu Jurj (min. 70 Marius Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Cristian Codrea – Daniel Ştefan Lar şi Şerban Buie (toţi din Baia Mare)

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua, de asemenea în deplasare, pe terenul celor de la Avântul Periam, vineri, 1 decembrie, de la ora 14.

About Author