Categories Fotbal

Deocamdată planuri de viitor doar gândite… Viitorul poate suna altfel

Bilanţ de final de an: „Am avut un sezon foarte bun, în care încheiem anul pe locul 1 şi suntem singura echipă neînvinsă din cele o sută din Liga a III-a!”

După încheierea ultimului joc oficial din acest an, conducerea clubului FC Bihor a venit în faţa presei pentru a-şi prezenta un scurt bilanţ.
La conferinţa de presă ce a avut loc la sala de conferinţe de la Stadionul Iuliu Bodola, alături de preşedintele George Tătar au fost prezenţi aproape toţi membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş. Astfel, au mai participat antrenorul secund Dorin Mihuţ şi antrenorul cu portarii Vlad Gheţe.
„Am avut un sezon foarte bun, în care încheiem anul pe locul 1, suntem singura echipă neînvinsă din cele o sută din Liga a III-a, am avut un parcurs foarte bun şi în Cupa României. S-a creat din nou la Oradea o emulaţie fantastică, lumea îşi doreşte ca această echipă să meargă mai sus şi noi ne dorim acelaşi lucru”, a spus George Tătar, în deschiderea conferinţei.

Contracte de sponsorizări de 280 de mii de euro
În continuare preşedintele clubului a prezentat un bilanţ al activităţii administrative, venind în faţa presei cu date concrete.
„În aceste şase luni (nr. – de când se află în fruntea clubului) am semnat contracte de sponsorizare în valoare de 1 400 000 de lei, undeva la 280 de mii de euro. Aici vreau să precizez că aproximativ 30% din această sumă este rezervată pentru partea de mâncare şi partea de transport. Se ştie că noi oferim în fiecare zi mâncare la jucători. Aceste contracte sunt încheiate pe o perioadă de un an de zile, 1 iulie 2023 – 30 iunie 2024. La partea de abonamente, avem 6 963 de abonamente vândute, abonamentele simple, plus 46 de abonamente membru-suporter, cele cu o mie de lei.
Vreau să specific, pentru că nu e niciun secret, strategia de vânzare de abonamente a fost făcută în ideea în care la meciurile din cupă, în acest format al competiţiei, echipa gazdă, după ce îşi acoperă cheltuielile de organizare, tot ce înseamnă profit din bilete trebuie să împartă cu echipa adversă. Atunci, noi am găsit această portiţă în regulament şi de aceea am mers foarte mult pe partea de abonamente, ceea ce a însemnat că toţi banii au intrat la club şi nu a trebuit să-i împărţim cu altcineva. Cu toate acestea, am mai vândut 2 837 de bilete la meciurile din campionat şi 8 995 de bilete la meciurile din Cupa României (pentru cele trei meciuri, cu FC Argeş, FCSB şi Dinamo).
Pe partea de marketing, avem 164 de tricouri vândute şi 114 eşarfe”, a declarat preşedintele George Tătar.

„Am arătat destul de bine”
Componenta sportivă a clubului au abordat-o membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş.
„Sunt oarecum mulţumit, deşi ca antrenor niciodată nu poţi să fi mulţumit până nu îţi atingi toate obiectivele, dar în mare pot spune că sunt mulţumit de ceea ce am realizat în acest campionat. Sigur, că puteam mult mai mult şi nu ascund faptul că eu, în primul rând, îmi doresc mult mai mult, dar, aşa cum am spus-o tot timpul, era foarte important ca la jocurile care au fost până acum echipa să arate cât de cât bine din toate punctele de vedere. Eu cred că în campionat am arătat destul de bine şi, sper ca după această perioadă, după analiza pe care o voi face, faţă de tot ce s-a întâmplat în acest an, să tragem concluziile cele mai bune şi să găsim soluţiile cele mai bune ca anul viitor echipa să arate mult mai bine şi să fim mult mai puternici faţă de cum am fost anul acesta”, a declarat Florin Farcaş.

Greu cu presiune
Secundul Dorin Mihuţ a remarcat latura dificilă a echipei, având în vedere că în acest sezon echipa are ca obiectiv promovarea.
„A fost un an greu, un campionat lung, dar ne aşteaptă un an mai greu decât acesta. Sperăm să terminăm cum am început, pe primul loc, să rămânem acolo şi, astfel, să promovăm, pentru că acesta este obiectivul. A fost un an greu pentru că atunci când ai obiectiv presiunea este mare la jucătorii, mai ales că ei sunt tineri. Până acum nu au avut obiectiv promovarea, dar acum când obiectivul este promovarea, la fiecare meci trebuie să câştigi, iar când trebuie să câştigi tot timpul este foarte greu, pentru că avem un lot tânăr, nu avem 4-5 jucători de 33-35 de ani care să ţină echipa. Ei cresc odată cu jocurile, de aceea am spus că a fost un an greu, care i-a consumat pe copii. I-am văzut şi în ultimele etape, e foarte greu să îi ţii în priză tot timpul, pentru că sunt tineri”, a afirmat Dorin Mihuţ.
Presiunea rezultatelor a remarcat-o şi antrenorul cu portarii, Vlad Gheţe, care însă rămâne încrezător pentru anul ce vine.
„A fost un an destul de greu, însă după cum arată şi locul din clasament, a fost un an bun, suntem în obiectiv. Sper ca din iarnă să ne pregătim şi mai bine, pentru că ne aşteaptă un an destul de interesant”, a conchis antrenorul cu portarii al clubului FC Bihor.

Urmează vacanţa
Jucătorii echipei fanion de fotbal a judeţului Bihor mai rămân la antrenament săptămâna aceasta, după care vor intra într-o binemeritată vacanţă, urmând ca reunirea lotului să aibă loc pe data de 10 ianuarie.
În acest timp se lucrează deja la planul privind pregătirea echipei din perioada de iarnă, când vor avea loc aproximativ opt jocuri amicale şi va avea loc şi un cantonament la Băile Felix.

Fără bani și fără jucători de valoare nu faci performanță. Clar!!!

Ca o simplă concluzie, se poate spune următoarele. E absolut nevoie de jucători noi, de valoare în toate compartimentele. În primul rând portar. personal nu sunt deloc deacord cu antrenorii cu portarii, Vlad Ghețe care spune că suntem acoperiți. Argumentele clar sunt de partea mea. Pânzarius este un portar bun, tânăr în creștere, deocamdată proprietatea lui CFR Cluj. Se dorește să fie achiziționat de FC Bihor. Despre Radu Bob, nu m-a convins. Când i s-a dat șansa, nu a arătat că te poți baza pe el. Rămâne ca timpul să fie de partea lui și să crească în valoare, dacă se va pregăti, cel puțin la fel de bine. Nergheș, care a fost împrumutat la Crișul Sântandrei, nu joacă… Deci, capitol închis.

La capitolul fundași stăm destul de bine, și aici deocamdată Stoian, un junior interesant de valoare aparține tot CFR-ului. Revine Andrei Gal, iar lucrurile sunt un pic mai simple.

La mijlocul terenului, am mai spus-o, lipsesște creativitatea și inteligența. Sunt jucători buni, muncitori, limitați unii, dar cu mari perspective. Mă refer la Moga sau Chitaș, însă e nevoie de prestații cât mai bune pe teren. Cu siguranță un suflu nou este bine venit. Chiar și pentru concurență.

Cea mai mare problemă o văd personal în atac. FC Bihor a stat într-un atacant și să spunem jucate, Sergiu Jurj și-afăcut cât se poate de bine treaba în timp ce Marius Hosu a dezamăgit total. Și sunt si puțini valorin și numeric. Aici trebuie neapărat, îmbunătățită situația indiferent de prețul necesar. Este perfect adevărat că șitarghetul clubului să nu de-a salarii mari la noii veniți, este bun doar că e greu ca cineva de valoare să vină la o echipă de Liga a 3-a, chiar dacă luptă la promovare. Personal rămân optimist în ceea ce privește viitor și sper să se găsească soluțiile cele mai bune nu cele de compromos, pentru că fotbalul bihorean are nevoie să se dezvolte.

About Author