Categories Baschet

Un succes care le dă încredere pentru viitor

CSM CSU Oradea a învins pe terenul campioanei Olandei și deținătoarea BNXT League, ZZ Leiden, în prima etapă din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Rezultatul final al partidei desfășurate miercuri (06.12), a fost de 82-77.

Jocul a început cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Freeman. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere marcând primele cinci aruncări din acțiune. CSM-ul a pierdut șase posesii pe parcursul primului sfert, însă a reușit să se desprindă la peste zece puncte. Donatas Tarolis a avut o prestație ofensivă remarcabilă, fiind extrem de precis la finalizare. Formația din Leiden a reacționat și s-a apropiat amenințător, scorul după zece minute fiind de 23-19 în favoarea echipei orădene.

Sfertul al 2-lea a completat revenirea formației olandeze. Aceasta a echilibrat lupta la recuperare, marcând mai mult atât pe șansa a 2-a, cât și după posesie pierdută. Adică de pe urma unui nivel mai ridicat de combativitate și agresivitate. De asemenea, Leiden nu a greșit de la linia de pedeapsă și astfel a venit la conducere, încheind repriza în avantaj minim. Nijal Pearson a marcat ultimul coș din sfertul al 2-lea, scorul la jumătatea confruntării fiind de 43-42 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a demarat sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere, CSM-ul menținându-se în joc prin intermediul reușitelor lui Tarolis și Pearson. Jocul colectiv al orădenilor a suferit, iar Leiden a reacționat și s-a desprins la șase puncte pe tabela de marcaj. Bihorenii au revenit pe finalul secvenței a 3-a, după tripla lui Arledge, prin intermediul căreia scorul a devenit 61-59 în favoarea olandezilor după 30 minute de joc.

CSM-ul a irosit șansa de a egala sau prelua conducerea în deschiderea secvenței a 4-a. În schimb, Leiden a spart gheața și s-a desprins pe tabela de marcaj. Replica a venit de la Tarolis și Freeman, roș-albaștrii apropiindu-se la un punct în minutul 33 al confruntării. Olandezii au reacționat la reușitele orădenilor, însă Erick Neal a schimbat situația la jumătatea sfertului decisiv cu o reușită de trei puncte. Leiden a restabilit egalitatea în penultimul minut de joc. Același Neal a transformat de la mare distanță, iar apoi a împărțit două libere, iar Pearson a desprins Oradea la cinci puncte.

Donatas Tarolis a totalizat 23 puncte, Erick Neal a adăugat 19 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, Nijal Pearson a terminat cu 17 puncte, 4 recuperări, iar Lennard Freeman a izbutit 11 punce, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Tajion Jones a totalizat 23 puncte, 8 recuperări pentru ZZ Leiden.

CSM CSU Oradea are 1-0 la general în Grupa N din TOP16 în FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii urmează să dispute două meciuri pe teren propriu. Câte unul în Liga Națională și FIBA Europe Cup.

About Author