Categories Handbal

S-au mobilizat pentru o victorie concludentă

CSM Oradea a încheiat anul calendaristic 2023 cu o victorie convingătoare în Divizia A la handbal masculin. Formația antrenată de către Cosmin Liberț și Dan Pițigoi a depășit CSM Făgăraș, scor 37-29. Partida a avut loc duminică (10.12), la Arena Antonio Alexe.

Echipele au mers cap la cap în primele 17 minute de joc, scorul fiind 11-11, după mai multe schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Oradea s-a desprins apoi la patru lungimi și a terminat repriza în control, scor 18-15. Repriza secundă nu a ridicat probleme amfitrionilor. Aceștia au mărit ecartul, controlând jocul în totalitate. Avantajul maxim a fost de nouă goluri, însă echipa din Făgăraș a închis tabela de marcaj.

Viorel Boșca a totalizat 12 goluri, Ciprian Aungurenci a adăugat 7 reușite, Emilian Turcu a punctat de 5 ori, Deniss Kirsch a terminat cu 4 goluri, Alexandru Popa a avut 3 goluri, Alexandru Bogdan și Mihai Milu au înscris câte 2 goluri, iar Ionuț Băban și Csongor Szasz au avut câte 1 gol marcat pentru CSM Oradea. În replică, Adrian Pasere a reușit 10 goluri, iar Darius Cupu a adăugat 8 goluri pentru CSM Făgăraș.

CSM Oradea a obținut zece victorii și a suferit 4 înfrângeri în Seria A din Divizia A la handbal masculin – ediția 2023/24. Astfel, formația bihoreană s-a clasat pe locul al 3-lea și a avansat în grupa pentru promovare.

CSM Odorheiu Secuiesc a avut 39 puncte, CSM Reșița a terminat cu 33, CSM Oradea a avut 30, iar CSM Făgăraș a contabilizat 28 puncte. Cele patru formații au avansat în faza următoare din cel de-al 2-lea eșalon handbalistic al României.

About Author