Categories Fotbal

Trei noutăți la reunirea lui FC Bihor

În cursul dimineții de miercuri 10 ianuarie la Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea, FC Bihor a susținut prima conferință de presă din nou an.

Au fost preșenți George Tătar președintele clubului, Florin Fărcaș antrenor principal și Bogdan Guler preparatorul fizic. Dornici să revină la antrenamente și prima echipă din eșalonul trei al fotbalului românesc care a reînceput activitatea, roș-albaștrii au avut trei noutăți la capitolul jucători nou veniți.

Este vorba de Tincău Luca, Vînău Andrei și Tănase Ionuț, toți semnând contracte pe o perioadă de doi ani și jumătate cu gruparea de pe Crișul Repede.

Primul este jucător ofensiv care vine din Liga a 2-a ceilalți doi fiind mijlocași, cu valențe ofensive, care să îmbunătățească actualul lot. Nu este un secret pentru nimeni, clubul orădean se mai află în discuții cu alți doi jucători dintr-un eșalon superior, deocamdatănefiind semnate contractele. Zilele viitoare se vor finaliza discuțiile.

Până atunci însă, FC Bihor și-a stabilit programul de pregătire, după o perioadă de reacomodare la efort, vor efectua un cantonament în perioada 31 ianuarie – 9 februarie în Băile Felix la Hotel Prezident.  Cu siguranță că vor exista și plecări de la gruparea roș-albastră, în funcție de ce achizițiile ce vor urma. Ca și o noutate este revenirea lui Andrei Gal, care a fost o lungă perioadă de timp accidentat, el urmând a intra în programul normal al echipei.

Într-o altă ordine de idei, se pare că FC Bihor devine rezerva unor jucători care speră la contracte mai bune, sau mai bine spus plasa de siguranță, dacă nu își găsesc alt angajament într-un eșalon superior, atunci vin să joace și în Liga a 3-a. Într-o astfel de situație s-a aflat și șteianul Ioan Filip, foarte aproape de a semna cu clubul bihorean dar în cele din urmă a ales oferta din Liga 1 de la FC Botoșani, deși i s-a garantat plata salariului exact ca și în Liga 1.

Au fost prezenți la primul antrenament: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Arsenie Mocan – portari; Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian, Sergiu Bactăr, Călin Jurj, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Răzvan Gunie, Andrei Militaru, Ionuţ Ban, Andrei Moga, Bogdan Vasile, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Eric Vînău, Luca Tincău, Ionuţ Tănase, Denis Mihuţ, Stelian Bohuş, Krsztian Gagyi și Luca Popa – jucători de câmp. De precizat faptul că Krsztian Gagyi este un tânăr jucător care a venit din Anglia și care se află în probe la echipa orădeană, iar Luca Popa este liber de contract și se pregătește cu FC Bihor.

Reamintim că la data de 27 ianuarie va avea loc prima partidă de verificare, în deplasare, în compania echipei de ligă secundă Unirea Dej. Apoi, pe 31 ianuarie roş-albaştrii vor intra în cantonament la Băile Felix, după ce vor susţine însă cel de-al doilea amical, în compania celor de la Corvinul Hunedoara, tot în deplasare.

Apoi, echipa va rămâne în cantonament la Hotel President din Băile Felix până pe data de 9 februarie, timp în care va juca împotriva echipei de ligă a IV-a din Dolj, Işalniţa, pe data de 3 februarie (la Nojorid sau pe terenul de la LPS Bihorul), iar cantonamentul va fi încheiat cu jocul din deplasare cu CSM Sighetu Marmaţiei.

După revenirea din cantonament şi până la reluarea campionatului, FC Bihor va mai disputa amicale cu: CSM Satu Mare (17 februarie, în deplasare), SCM Zalău (21 februarie, în deplasare), Victoria Carei (24 februarie, în deplasare) şi echipa bihoreană de ligă a IV-a din Diosig (2 martie, cel mai probabil în deplasare).
Campionatul Ligii a III-a se va relua la data de 9 martie.

About Author